Roti John

Monday, November 10, 2008

Petang-petang ni sedap kot no kalu makan.. Eheh.. Ni roti john Mr. Fedex.. Santapan Ahad yang lepas lepas jugak.. Mus tak tahu la apa nama dia benarnya.. Roti john Hong Kong ka? Singapore ka? Thailand ka? Ah.. Mr. Fedex jawab sat.. Roti john negara mana ni? Mus tak suka makan telur separuh masak macam tuh.. Entah kenapa, tak leh pi la.. Kalu tengok dia leleh-leleh pun dah rasa kembang-kembang tekak tau.. Hiksss.. Tapi this is one of Mr. Fedex favourite.. So, no hal.. Mus kan tunang mithali.. Layan jer.. Haha.. Statement perasan tak leh blah.. Haha.. Perasan sorang diri.. Ignore jer.. Pejam mata masa membaca semua.. Haha.. Roti dia tuh berlapis daging then berlapis telur.. Pada peminat makanan gini, syahdu la eh masa makan.. Nyaman.. Tapi pada bukan peminat ni, sah takdak perasaan.. Sedap eh? Cara Mr. Fedex makan memang sodap! Siap letak sos bagai.. Sapa-sapa berminat, sila pi makan.. Roti john.. Kedai biasa jer.. Tepi jalan.. Pendek kata, warung agaknya eh.. Tapi orang ramai semedang.. Semua suka roti john ni.. Roti john ni banyak negara.. Ekekek.. Mus tak tau.. Berderet negara dia.. Nama kasik glamer je ni.. Ekekek.. Publisiti.. Kan?

UPDATE : Mr FeDeX says "About roti john tu.. Memang dia pakai roti hotdog.. Dia goreng daging cincang with telur yg dah dipukul.. Then goreng telur 2 biji letak atas tu so dia tak nampak roti tu dan mintak daging sausage 2 bagi nampak special.. Nama dia ROTI JOHN HONG KONG taruh sausage 2.. Kedai dekat Jalan Dato Koya.."

4 comments:

amybarakbah said...

nie warung kat area penang road tu ke mus?

kak med pernah gi makan.. tp hat ur tunang makan nie tak pernah try.. p pun sekali duluuu.. hehehe

Musliha said...

ha ah.. iyer kak med..
area situh.. rasanya simpang depan nasi kandar line clear..
dekat lorong kedai nasi kandar kayu yg tutup dah tuh..
mus tak berapa tahu kak med..
roti dia semua pakat kata pelik.. hehe..

amybarakbah said...

sedapppppp.. tp dah lama tak p mkn..

Musliha said...

kak med..
dtg sini kalu roger la..
boleh mus bawa pi sana..