Bun Coklat Inti Coklat

Tuesday, November 25, 2008

Pagi Selasa nak jamu sekalian kawan-kawan dengan bun coklat inti coklat <--[klik sini untuk resepi].. Pandai ja Mus letak nama.. Slurppp.. Sodap aihhh.. Puji diri-sendiri.. Cicah dengan milo.. Fuh.. Sedapnya.. Ni adalah sarapan pagi Sabtu Mus.. Kan dah kata berkobar-kobar benar nak buat roti.. Dek terpengaruh ngan Ahkak Index itewww.. Resepi dari blog Maisya.. senang je buat bun ni.. Yang pasti.. Inti dia sangat sedap.. Mus suka.. Aminah bertambah-tambah.. Hiksss..
Mus buat uli bagai semua hari Jumaat, malam Sabtu tuh.. Dah berkobar semangat, takleh kasik padam.. Hehe.. Sesambil jahit baju, sesambil buat roti.. Abes jahit baju, gulung kertas sesambil buat roti lagi.. Best.. Rasa masa terisi je.. Mus ikut sejibik macam resepi di blog Maisya tuh.. Baca doa ni tak tahu berapa kali.. Takut tak jadik.. Tapi takpa.. Semangat punya pasal, redah jer.. Aminah sanggup ok teman Mus buat keja sampai pukui 1 pagi lebih semata-mata nak makan bun coklat ni.. Dia syik datang ngendap inti dalam periuk.. Kejap-kejap ngendap roti dalam oven.. Mulut tuh macam tak siap asyik menceceh bila nak bakar.. Haha..

Lepas peram dia dah naik 2 kali ganda baru bakar.. Masa bakar tuh, wangi coklat sesaja.. Perut automatik lapar.. Hehe.. Alhamdulillah.. Jadik juga akhirnya.. Sedap!!! Suka la.. Masa lepas bakar keluar oven tuh kulit atas dia keras.. Tuh pasai derang suh sapu butter kat atas.. Terus automatik dia jadik lembut balik.. Panas-panas tuh dah ambil satu, Aminah tak sabar-sabar nak try.. Lapar katanya.. Lama sangat tunggu baru boleh makan.. Hiksss.. Dah dapat makan, mulut dan-dan diam.. Dah lepas makan, menceceh lagi, katanya "Kenapa Angah suka masak sikit-sikit, kedekut le Angah ni.." Aminah ni kira nak makan banyak je dia.. Haha.. Ingat Mus buka kedai agaknya.. Tapi pendek kata, sangat sedappp.. Suka sangat.. Sesapa nak cuba, klik link kat atas tuh.. Sedap ok.. Senang je buat.. Suka sangat.. Boleh buat lain kali.. Inti yang sangat sedap.. Nyum.. Nyum..

9 comments:

aFkaR'z said...

waaaahhh

rajennya mus!! bestnya kalo umah ada oven nak buat jugak laaa

Natrah Norlin said...

pergh....konpom bulat perut mr fedex pas ni ...

Musliha said...

afkar'z..
beli la satu oven yang murah2..
boleh godek macam2 masak..
best juga..
buat release tension.. hiksss..

natrah..
suka tau..
perut fedex dah sedia bulat.. haha..
natrah, ada kawan mus nak belajar knitting ngan natrah..
boleh?

Pinchesska said...

wahh..dah pandai buat roti...congrats..

Musliha said...

muahahaha.. cikgu dah munculs..
ni pengaruh ahkak index la ni..
kak index buat roti apa pulak?
yg hotdog bulat tuh sodap gak..
aishhh.. nanti leh try..

haslina said...

wah sungguh kekaguman...hehe...

Musliha said...

ah.. kita kagum sama2 haslina..
ekekekek..

Natrah Norlin said...

saya pon tak pandai sgt knit nih..belaja dari youtube..

setakat basic tu bole la nak tunjuk.. yang lain2 kita sama-sama belaja eh..

Musliha said...

natrah..
ok.. boleh saja..
nanti mus inform kawan mus eh..