Jalan-Jalan Hari Ahad

Thursday, November 13, 2008

**Kerang bakar yang menawan kalbu..**
**Sotong goreng yang rasa macam KFC..**
Hari Ahad lepas.. Konon la nak pi tempah baju untuk kenduri nanti.. Mana tau silap info pulak.. Kedai tutup la.. Dia buka sampai pukul 3 petang je.. Sabtu yang buka sampai pukul 7 malam.. Alang-alang dah sampai sana.. Jam pun masih awal.. Maka saja le kami jalan-jalan kat belakang Seagate sana.. Kami merujuk kepada 2 family.. Family Mus dan Family Mr. Fedex.. 8 orang semuanya.. Mus kan dah lama la duk teringat kerang bakar dan sotong goreng tepung kat kedai ni.. Akhirnya dapat juga makan.. Sedap giler.. Best sangat.. Sepinggan kerang bakar Mus sorang, tak boleh share.. Ekekek.. Kedekuts.. Sorry eh Mr. Fedex.. Next time kita share.. Pesan kerang bakar 6 pinggan.. Sotong goreng tepung 2 pinggan.. Then ada le segala apa tatau tom yam ke apa ke.. Mus dah seronok dapat kerang.. Takda maknanya nak ushar-ushar makanan lain.. Tapi ada la jugak tax kat pinggan orang.. Sedap! Makan rebut ramai-ramai sedap kan.. Huishhh.. Tengok gambar pun dah leleh-leleh air liur.. Ada rezeki nanti nak pi makan lagi kerang tuh.. Tamak pulak.. Sedap ohhh kerang bakar tuh.. Cicah air asam pun boleh, sos pun ada.. Nak campur dua-dua pun takdak sapa marah.. Ekekek.. Gamak teringin, mai la sini kengkawan.. Hiksss..

2 comments:

Natrah Norlin said...

erm...sedap kerang bakar...pernah gi belakang seagate tu..tapi tak perasaan lak ade jual kerang eh...makan untuk saya ...sonok eh nak kawen....lagi brape ari nak countdown nih..

Musliha said...

Natrah..
Kat situh banyak jenis bakar-bakar ni..
Makan untuk Natrah?
Mus sorang pun tak cukup.. Tamak tuh.. Haha..
Kawen? Ekekek.. Seronok dan pening eh..
Lambat lagi.. Dekat nanti Mus war-warkan eh.. Wajib datang sumer orang tau..