It's Framed! Yeay!!!

Wednesday, November 12, 2008

Walalala.. Pagi ni nak gelek-gelek sikit.. Sebab suka.. Sesapa ingat lagi dulu Mus ada buat beadstitch buah DMC, Fruits II? Ok.. Ok.. Takpa.. Minggu lepas Mus hantar pi framekan.. Pas dah cukup duit kumpul-kumpul nak framekan beadstitch ni terus Mus terjah cari Uncle Patrick.. Simpan lama-lama takut karang kain dah bertukar kuning.. Susah pulak.. Beadstitch ni besaq size dia.. Ada kot dalam 4 hari lepas Mus hantar.. Kelmarin, Selasa dah siap! Happy bila tengok hasilnya.. Selalunya memang Uncle yang buat frame tuh yang akan decide apa yang elok untuk barang yang kita nak frame tuh.. Sebabnya Uncle Patrick ni adalah orang perantara antara orang yang tempah dan Uncle yang buat tuh.. Dah pernah tanya before this, kat mana dia buat tapi dia tak mau habaq.. Yer la.. Periuk nasi dia kan.. Mus pun tak kisah.. Sebabnya hasil kerja dia sentiasa kemas dan mabeles all the time.. Kalu tengok dekat-dekat, kemas je kerja dia.. Dia tarik kain tuh sama je, takdanya herot-berot.. Sangat puas hati.. Frame buah ni dah reserve nak letak kat dapur nanti.. Dekat area dining hall.. Dining hall tak siap pun lagi tapi frame dah ada.. Haha.. Takpa.. Buat semangat.. Rasanya Mus ada 2 piece lagi cross stitch yang dah siap.. Bulan depan cukup duit nak pi frame lagi satu.. Itu nak letak dalam bilik.. Tak sabar nak mula cross stitch balik.. Apa-apa pun, tahun depan la baru boleh nak meroyan ke apa ke.. Cik Seri, tunggu kemeroyanan Cik Mus.. Ekekek.. Ada geng merapu sama-sama lagi meriah.. Hiksss..


P/S - Kak Index.. Mus tengok muka Uncle tuh terus lupa nak beli benang Kak Index.. Tapi jangan risau.. Dalam masa terdekat ni Mus belikan.. Tak esok lusa Mus singgah eh.. Dah mula projek ke? Hehe..

6 comments:

Pinchesska said...

amboii..merelit tak hengat buah2 iteww...sampai hati ko Mus..tak ingat benang akak...nak kata Patrick tu hensem beno sampai terlupa..idak juga..mesti mata dok fokus tang peyot dia kot naa sampai lupa...muahahaha

Musliha said...

Muahahaha.. Dak la..
Dalam duk jalan pi tuh ingat..
Sampai kat dia mulut dia macam bertih jagung..
Lupa abes semua..
Dah tuh semua pakat duk mai tengok..
Tak dan nak ckp apa..

haslina said...

mus - cayalah, berseri2 rumah ek. saya nie kekurang minat wat beadstitch nie..tp mmg cantik..
:)

Musliha said...

haslina.. buat beadstitch ni senang..
kena rajin celik mata je.. ekekeke..

wa'ah said...

aaa...cantik la bead stitch nih..

saya punya project bead punya tak siap2 lagi.. dah 2 tahun dah...hahahahahha

Musliha said...

wa'ah..
jomla habeskan..
best jugak buat beadstitch ni..
laju jugak.. hasilnya mantap..
ekekekeke.. 2thn pun xpa..
jgn sampai 20 thn dah ler.. hiksss..