Tension Ke? Pening Ke?

Saturday, March 28, 2009

Help!!! Help!!! Haha.. Dah macam gambar apa ntah.. Minta tolong pe hal ntah.. Haishhh.. Mus sebenarnya sangat-sangat sebuk dengan persiapan kenduri ni bagai.. Memang tersangatla sebuknya.. Mus terpaksa buat sendiri semua benda dan persiapan.. Bukan berlagak ada talent, jauh sekali nak menunjuk-nunjuk.. Dalam keadaan ekonomi sekarang, Mus terpaksa.. Takda pilihan langsung.. Nak cakap lebih-lebih, karang orang lain tak rasa.. Sesiapa yang kerja sektor perkilangan ni, paham-paham sendiri la.. Huh.. Berat nak bercakap.. Bila bercakap, sedih pulak.. Haishhh.. Boleh mengganggu emosi.. Benda kecil yang tak kena pun, boleh menitis air mata.. Haha.. Dugaan kan.. Huh.. Tak sangka nak teruk begini sekali.. Cukupla sekadar Mus cakap, jangan nak mimpi ada cukup duit, buat belanja makan di office seperti sebelum-sebelum ni.. Huhu.. Memang takda langung.. Serta jangan dimimpi lagi beli barang keperluan diri-sendiri.. Sedang bedak habes pun tak terbeli.. Haha.. Teruknya.. Anak sapa tatau..


Dah.. Dah.. Takmo cerita sedih-sedih.. Masa yang ada, perlu diisi dengan manfaat.. Meratap dalam diri.. Hiksss.. Mus pening-pening kepala.. Sakit kaki tangan badan buat bunga telur, Mus bangun kejap berdiri potong kain lebih-lebih ni.. Nak dibuang sayang.. Niat di kepala, nak buat cover rak Mus.. Mus kena sambil-sambil la bila terasa badan letih dan takde semangat, datang menjahit kraf begini boleh release kekacauan hati.. Mus kena kuat semangat ni.. Mus nak kena menjahit banyak benda ni.. Harap-harapla sangat, Mus sempat jahit semua yang perlu.. Janganla pulak kata bermewah-mewah ke apa ke pada Mus eh.. Takde apa yang lebih Mus buat, semua benda yang perlu saja.. Nak berlebih pun, tak mampu diri.. Huhu.. Kalau tak harapkan Mr. Fedex, Mus ni tatau nak buat apa.. Kadang orang tak paham.. Keluar kata-kata menjatuhkan semangat.. Memang sedih, rasa tak hepi.. Ermmm.. Tapi bila difikir balik.. Takpala.. Kita tak boleh tutup mulut orang kan? So, kita tutup mulut kita saja.. Hehe.. Esok hari minggu.. Hepi ok bila tengok orang keluar jalan-jalan makan angin.. Selamat berhujung minggu kawan-kawan.. Maafla.. Entah apa Mus menceceh.. Haha..

12 comments:

E said...

sapa duk ngata tu? jeles betul org org mcm tu..sabar naaaa

kak..sy kan..dah bungkus dah frame akak tu..dah seminggu kat ofis..tak ke post ofis jek..nanti dah pos sy bgtaw na

soriii

cikMilah said...

sabaq la chek..janji kita tak kacau orang, dah.
keep well.

My Rayyan said...

uit....meroyan dah yo...
Cik mus...sabaq na. hat mana2 yg leh wat dulu seelkan dulu. lama2 siap la tu. ni cik kema meroyan sakan ari jumaat uwaaaaaaaaaa...cik mus xde muhsan ok.

ni dah jgn duk sedih2..cik kema dah siap beli pembalut hadiah nak balut wedding gift kah3....lalala

semangat!semangat! dah pi wat kek ceklat bg cik kema wakakaka

uit...xmo sedih2 taw. muahhhh

LiNdT said...

menceceh utk release tension tak pe...sgt dialu2kan...hihihii

Pinchesska said...

salam adik manis aka Mus...

istighfar banyak2 la sayang..u are not alone..bukan sektor kilang jer kena hit teruk,byk sektor pun rasa....akak pun sengkek ler ni..ekekee(eh..memang selalu sengkek pun)

..kenduri ala kadar pun ok...yg penting niat kita...kalau pilu sgt tak tertahan..mengadu lah padaNya..insyallah ditunjukkan jalan...

dah tu..jgn sedih2..jgn merungut2 meratap2 lagi..Allah tak duga hamba2nya di luar dari kemampuan hamba itu sendiri..He knows u can handle it...

psssttt..nanti akak hantar bedak baby johnson as wedding gift ek..lalalala...jgn maree ekk adik manis..yg tu akak mampu ler nk antor..

wassalam..take care..remember..u can do it..

Reen said...

Salam Mus.

Jgn la tension2 n pening2. Buat apa yg mampu. yg penting lepas majlis, kita tak ada utang keliling pinggang. take care.

ainaa said...

salam cik mus...jgn la sedih2 ok...susah2 dahulu..senang2 kemudian...sabar yer...janji yer naik pelamin nanti mau hepi tau...muka berseri...hiks...

Norish said...

sabarlar yea mus...
be proud of yourself..you leh buat mcm2..leh berjimat, baiklar berjimat..lg satu t ada lar unsur sentimental skit time kenduri..persiapan dari hasil seni sendiri..kan...biar je ape orng nak kata...tutup telinga jek..biar lepas nih diorang terbukak mata tgk you punya persiapan yg cantik2...action speak louder than words right!..heheehe..be strong:)

tulipurple said...

sabar yer dek non...eh silap dek mus..biasalah adat dunia,ada jer yg hati busuk..janji DIA tahu niat kite.jimat byk wooo kalu seme senirik wat kan...tp jgn ler sampai kesihatan terganggu...take care yer si cantik manis puteri jajahan balik pulau...kelas gituuu...auwwww!

sj_xstitch said...

Sabar ya Mus. Don't worry about what people think, buat mana yg mampu aje. Remember it's your big day so buat whatever makes you happy...

Eva said...

adik manis, sepatutnya mus bangga tau dapat buat all preparation by yourself..jarang ada orang yang sanggup buat macam tu..bila dah habis majlis nanti, sure mus la orang yang paling happy..trust me..betul kata kak reen..yang penting tak berhutang semata-mata nak kenduri nampak 'gah' dimata orang..me always salute talents yang mus ada..

Anonymous said...

Kita mesti kuatkan semangat ya..
Kampateh