Tag

Wednesday, March 11, 2009

What am I doing? Haha.. Preview sikit ler.. Mus nak tunjuk ni ha.. Tag untuk kenduri Mus nanti.. Sebelum buat semua ni, Mus ni jalan sana jalan sini kona sana kona sini dalam dunia siber cari tag untuk kenduri ni.. Tapi umang ai.. Giler.. Mahal juga kan? Bukan mahal juga tapi memang mahal.. Hehe.. Sekarang ni semua tentang duit.. Duit.. Dan duit.. Hiahhh.. So, bermula la keligatan otak berfikir.. Think! Think! I have to think! Please think! So, dapatla.. Tinggg! Mentol menyala-nyala.. Tanya sana tanya sini, macam mana nak design tag.. Mus ni design mesin, bukan design graphic.. So, a bit snail di situ.. Tanya memacam orang, memasing men-suggest-kan ayat yang tinggi nak paham.. Huhu.. So, kena suruh juga otak Mus berfikir.. Maka, hasilnya adalah seperti di atas.. Lompat tinggi-tinggi.. I know.. Tak glamer.. I know.. Tapi Mus suka.. Sebab seperti piawaian yang Mus nak.. Mus mula dengan download font lawa-lawa.. Then design bodo-bodo setera yang ada jer.. Ini jer yang Mus mampu.. Design dalam words jer.. Then, pergi rikki kat kedai uncle.. Kertas yang sederhana, tak terlalu tebal serta tak juga tertalu nipis.. Ok.. Jumpa.. RM0.20 sekeping.. Beli 5 keping dulu testing.. Pas tuh try print, walla.. Ok.. Outcome Mus suka.. Simple and nice.. So, beli tambah another 25 keping dan hari ini.. Zasss.. Print.. Siap! Cuma berbekalkan modal RM6.00 saja.. Walla.. Siap sudah tag Mus.. So, apa lagi kawan-kawan.. Mari kita menari ronggeng sebab berjaya mengatasi kesulitan serta menjimatkan wang.. RM6.00 ni Mus nak pi claim ngan Mr. Fedex.. Hiahhh.. Jangan maraaa aaaaa..

4 comments:

MisZ E said...

ya allah..
now i feel bad.. really i am..
sorry kak..adoila.sy lgsg tak teringat hal tag ni..:((

sori....

Musliha said...

apa la misze..
apa yang sori? mmg macam ini yang kak mus mau pun..
xmo crowded2.. hiksss..
dont ever feel sori ok..
kak mus dah suka giler yg kak msu buat ni.. walalalala..

tulipurple said...

okey...menari ronggeng dulu....ok dah dah,kang tertonggeng lak..hehe,yeayyyy!!!suke suke suke kalu dpt wat mende yg menjimatkan ni kan.baguihhhhh....!syabas inspektor shahab..eh silap,inspektor mus!

Musliha said...

wakakakak.. bila mus jadik inspector nih? hiahahaha..