Progress - Cover Rack

Saturday, April 18, 2009

Eheh.. Pagi kengkawan.. Hari ni Sabtu.. Kejap petang Mus ada kelas menjahit.. Nanti Mus tayang apa yang Mus dah tera.. Hehe.. Bunyi macam tera la sangat.. Chaittt.. Tak dak pun.. Okeps.. Pagi ni nak cerita pasai cover rack Mus yang juga adalah kerja sambil-sambil.. Mus tak pernah buat kerja ni semua sepenuh masa.. Sebabnya, memang takda masa buat masa sekarang.. Nanti la pas kenduri tengok macam mana.. Entah-entah.. Lagiiiii takda masa.. Hehe.. Alasan! Mus dah siap cantum kepingan-kepingan yang bersaiz 9 inci itu.. Then ukur-ukur masih ada berbaki ruangan terbuka atas bawah.. Disebabkan nak tutup semua maka Mus jahitkan border.. Kain putih corak-corak taik bintang jatuh tuh.. Hiksss.. Pas tuh juga dah siap potong kepingan bawah dia.. So, sekarang ni tinggal nak beli batting jer.. Pas dapat batting, boleh la Mus sambung dan quilt.. Ini semua Mus tengok dari internet.. Ini sebelum kenal dengan Kak Corrine.. Hehe..Lagi pun, memang niat nak habeskan cotton murah dalam simpanan Mus.. Sebab ada saiz yang tak sesuai nak buat apa dah.. Kecik sangat.. Nak buang terasa sayang.. So, buat yg nilah.. Hehe..Harapla menjadi yer cover rack Mus ni.. Sempat agaknya siap sebelum kenduri.. Tak kalu, tengokla semua barang yang ada dalam rack.. Haha.. Semak jer.. Tunggu minggu depan, Mus nak pi beli.. Seronoknya.. Doakan Mus berjaya ok.. Oppsss.. Sebelum terlupa, saja nak kasik poison penutup sket.. Cik Kema.. Ooo.. Cik Kema.. Mana progress Cik Kema? Alamak! Cik Kema hambat ngan rotan.. Larikkkkk..

2 comments:

Hida said...

walla mus...dalam sibuk2 tu sempat juga buat macam2....cantik2...kakda tumpang cuci mata dulu... sekarang tgh giler patch work nampak...hehehe

Musliha said...

haha.. kak da.. sj ja..
mus sesambil.. bkn tekun pun..
entah beberapa bulan br nak siap satu.. buat penenang tgk bunga telur.. tgk bungat elur bleh muntah kang.. jemu plak.. haha..