Kedai Kak Corrine

Wednesday, April 15, 2009

Amaran!!!
Entry ini akan banyak gambar, sila bawa baldi tadah liur..
Santapan mata permulaan.. Teapot cover tuh.. Lawa kan? Ibu sah-sah suka yang ni.. Sebab Ibu kan pengumpul taepot.. Muahaha.. Sebelum tuh, saja Mus kasik amaran awal-awal.. Tahu dah.. Mesti akan ada yang menjerit sakan sinun nanti.. Especially, Cik Kema itewww yang dah lama berjerit-jerit.. Hiksss.. Minggu lepas, Isnin Mus ikut Kak Ina pergi kelas Kak Corrine.. Walla.. Besttttt.. Giler besttttt.. Mus serupa macam ada di kedai quilt mini.. Lawa ooooo.. Lengkap.. Semua ada.. Benang, kain, batting segala jenis, mesin jahit, barang-barang kelengkapan semua la.. Segala mak nenek ada.. Lengkap betul.. Masa mula masuk pagar rumah pun dah perak.. Ala-ala sampai ke taman kebudayaan Bali.. Hehe.. Lawaaaaa.. Di belakang ada satu rumah kecik yang diperbuat dari papan.. Dalam situ la Kak Corrine bertapa sesenyap.. Hiksss.. Besttttt.. Mus tatau nak citer macam mana best lagi dah pergi sana.. Masa nak pergi liat benar.. Tapi bila dah sampai.. Aiseh.. Tak mau balik! Ekekek.. Kalaula Mus ada rumah kecik tuh.. Bestnya.. Layan gambar ok.. Jangan lupa bawa baldi sekali ya.. Sebarang komplikasi perasaaan, Mus tak tanggung.. Ekekek.. Kain di kedai Kak Corrine ni banyak giler.. Dah macam kedai Mr. Yee pun ada dah.. Aiseh.. Rindu ke Mr. Yee plak.. Ekekek.. Dah tuh, berjenis-jenis.. Bersaiz-saiz.. Cakap jer apa dan peten yang macam mana.. Haishhh.. Pendek kata, semua ada.. Ni Mus snap satu rak saja.. Another 2 rak Mus lupa nak snap.. Mus dah mabuk dalam sana.. Gilerrrrr.. Macam-macam ada.. Lemasssss.. Help! Help!
Pas tuh.. Ada mesin jahit BERNINA yang membuat hati Mus luruh.. Ekekek.. Habesla.. Biler agaknya Mus dapat beli mesin gini? Berangan jer la.. Dalam mimpi.. Mus dah try guna.. Sangat best.. Giler stable.. Sungguh cakap, worth it.. Andaila ada duit segebuk tuh orang nak bagi Mus, boleh Mus beli mesin ni.. Muahaha.. Mencecah hampir RM8000.. Wuwuwu.. Berangannnnn..
Mus yang mabuk gambar dah ni.. Cukupla.. kang Mus yang bermimpi sakan.. Last! Mus paparkan hasil yang sedia ada di dalam sana.. Sangat menggoncang jiwa.. Tak tahan.. Terpengaruhhhhh.. Ni semua hasil Kak Ina marketing la ni.. Haishhh.. Kak Ina ni kalu duk bahagian sales baru betui.. Hiksss.. Kak Ina marketing kalu, cair jiwa dan raga.. Ekekek.. Banyak lagi yang ada di sana.. Tapi cukupla.. Air liur Mus yang meleleh ni.. Muahaha.. Larikkkkk.. Opppsss.. Larik pi rumah Kak Corrine.. Larikkkkk.. Ekekek..
























6 comments:

My Rayyan said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tensen taw ngan cik mus ni...
mencik x100 kali
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mauk2 itu kain lawo2 lalalala
pengsan balik

Musliha said...

wakakakaka.. duk kata dah..
cik kema la org yg meroyan..
muahahah.. dah.. gi pengsan balik..
wakakaka..

nurazimah said...

wahhh!!teruja....minat sangat....Macam nilah yang imah impi2kan!!!Ada kedai sendiri...Bukan innsaff cc nih...ni hubby and my father nyer bisnes...

Musliha said...

imah..
syukurla.. ada cc even bukan kedai kraf kan..
mana tahu, satu hari nanti untung dr cc dapat buka kedai kraf..
banyak-banyakla kita berdoa..
moga dimurahkan rezeki ok.. aminnn..

anita said...

Salam. Wld like to know where is kadai kak corine. Im new on the blog. enjoy quilting & crazy about fabrics.

Musliha said...

anita..
do email me..
musliha.yusof@gmail.com