Progress 50% - Cover Rack

Wednesday, April 22, 2009

Semalam.. Sebelum mula menjahit.. Mus pinkan dulu cover rack Mus.. Sabtu lepas sempat terjah jumpa Uncle beli batting.. Uncle ngam-ngam nak tutup.. Hehe.. Pintu dah tutup setengah dah tapi Mus lari-lari masuk juga.. Hiahaha.. Uncle tuh asal nampak muka Mus, mesti tanya pasai felt.. Mus dah pembeli tegar felt kah? Silap.. Silap.. Kali ni nak beli batting.. Seb baik Uncle berbaik hati nak bentang batting dan ukur.. Tak kalu, terbengkalai lagi cover rack Mus ni.. Dah siap Mus pinkan semalam, letak atas katil.. Entah bila pula baru nak quilt then binding.. Baru boleh gantung.. Haishhh.. Rimas tengok rak tuh.. Nampak banyak barang kat hole dia.. Hiksss.. Memang banyak barang pun.. Ngaku siap-siap.. Makin besar rack, makin banyak barang yang disumbat di sana.. Hiahaha.. Melampau owh.. Seb baik sekarang ni dah light-light jer giler benang sebabnya memang takda masa nak crochet.. Tak kalu, mau penuh rack tuh ngan benang sesaja.. Satu lagi alasan kenapa rack tuh kena cover adalah kerana, takut pas kenduri karang hole benang ke kain ke kosong.. Hiksss.. Banyak tangan karang ni.. Oppsss.. Mak dah pesan.. Bear besaq letak atas almari.. Karang ada saja bear tuh berjalan keluar.. Hiahaha.. Macam-macam kan.. Haishhh.. Masa suntuk dah ni.. Doakan perjalan Mus lancar yer kengkawan.. Aminnn..

2 comments:

DiahRothman said...

Mus,
KD ada juga design cam ni utk Nia, anak sulung Kd. Dah setahun dah, dlm proses cari backing yang sesuai. Nnti Kd posting dlm next project. Cantik Mus punya colour selections!

Musliha said...

huh.. cantik apa KD?
mus ni habeskan kain yg lebih saja..
mus nak tutup rak macam KD buat..
hehe.. hope la menjadik.. dahla main buat sendiri, xde saap ajar ni.. dengar2 org ckp sj.. takpa.. usaha tangga kejayaan.. ekekeke..
nanti tunjuk KD punya, mus nak tengok.. sah2la lawa..