Roller Cutter & Cutting Mat

Thursday, February 19, 2009

Akhirnya.. Setelah lama bertahun-tahun eyeing gila-gila kat set di atas ni.. Mus dah pun memiliki-nya.. Haha.. Ok.. Ok.. Takda menda.. Mus yang excited.. Mus tak cuba lagi ke-efisen-an tools ni semua.. Mus sebuk duk jahit baju untuk kelas hari Sabtu ni.. Hiksss.. Sempat lagi.. Actually, Mus ada attend kelas menjahit anjuran Kolej Komuniti.. Murah je bayaran yuran cuma RM20 sebulan untuk 4 kali sebulan, 4 jam sekali belajar.. Nanti Mus interprem baju kebaya yang Mus jahit ok.. Very the vougey The Vass.. Oppsss.. Melalut dah.. Nak citer benda lain pi citer benda lain.. Hiksss.. Berbalik topik di atas.. Ni semua hasutan dari Cik Kema la ni.. Aishhh.. Cik Kema ni nak kena tau dak.. Karate kang.. Tapi benaqnya lama dah duk tengok tools ni semua.. Rasa best giler lompat-lompat bila akhirnya berjaya juga dapat.. Tak sesia simpan duit sikit-sikit.. Malu je nak habaq.. Pas ni nak menabung beli mesin jahit baru le pulak.. Hati besaq ok.. Takpa.. Usaha tangga kejayaan.. Kasik semangat dan impian lebih sikit.. Hiksss..

8 comments:

ainaa said...

salam..wah mus memang rajin...bagus2...mus nk join gak yer BOM Quilt mcm cik kema ek...nmpk menarik..nanti enterprem apartment mus lak yer...mahal tk set quilt tu.

Musliha said...

ainaa..
mus berangan je la.. haha..
teringin nak buat tapi xtaula boleh ke tak..
mus cuba jer la..
rsnya set ni RM150 kot..
lupa dah la ainaa..

DiahRothman said...

Mus, semua dah ada bila lagi nak mula? Selamat ber quilting pula..

Musliha said...

hahaha.. KD, mus teringin nak mula..
tapi duk takut bunga telur tak siap..
takpa.. pelan2.. nanti msu tunjuk..
tapi hexagon punya template dah potong, jgn tatau.. haha..

Rai said...

waaa..cik mus sudah berjangkit dgn cik kema... selamat ber'quilting'

Musliha said...

hahaha.. cik kema punya pasai la ni.. cik msu xbersalah cik rai.. eeeee.. xmo kawan ngan cik kema la.. ahaksss..

Salmi said...

wahhhh...nak into quilting ekkk..dah agak dah bila nampak roller cutter tu..ya..selamat..selamat berhobi baru

Musliha said...

hahaha.. xjugakla ibu..
mus lama dah ngidam nih.. ekekek..
ada masa nanti boleh try jugakla..
saja nak cuba2 menjahit..