Harta Karun Kak Ina

Friday, February 27, 2009

Pagi kawan-kawan.. Mus excited hari ni.. Jom pakat-pakat excited dengan Mus sekali.. Ceriakan hari anda.. Hehe.. Tetiba.. Ok.. Berbalik topik.. Hari ni Mus nak cerita tentang seorang kenalan Mus.. Kak Ina.. Actually kan dah lama kenal Kak Ina dulu masa zaman cross stich lagi.. Tapi dah hilang no fon Kak Ina masa kejadian hilang fon Mus hari tuh.. So, lost contact even Mus hari-hari lalu boleh nampak rumah Kak Ina.. Haha.. Alasan tak munasabah langsung.. Hiksss..

Nak dijadikan cerita.. Satu hari.. Kak Niza call Mus.. Kak Niza also kenalan Mus zaman menggila cross stitch juga.. Kak Niza call Mus dengan niat nak bagi Mus something.. Sesuatu yang akan Mus tunjukkan nanti.. Kasik semua pakat meroyan karang.. Haha.. She suddennly called ok.. Mus pun terkejut.. Bla.. Bla.. Bla.. Korek itu ini, sekali terkeluar cerita Kak Niza sekarang is crazy quilting member.. So do Kak Ina.. Crazy eksssss? Jangan marah ok.. Haha.. So, korek balik no fon Kak Ina dari Kak Niza.. Seronok bila dapat sebab tahu dah, niat utama adalah nak mengkepokan diri ini di rumah Kak Ina.. Haha.. Sori Kak Ina.. Mus berterus-terang.. Haha..

So, one day.. Bla.. Bla.. Bla.. Dengan Kak Niza setujui itu ini.. Settled! So, pi la rumah Kak Ina sebab nak ambil kiriman harta karun Kak Niza yang tak ternilai itu.. Banyak ok.. Banyakkk.. Apa yang banyak? Itu nanti kita cerita kemudian.. Hiksss.. Sesampai nya di rumah Kak Ina.. Mus rasa nak lari keliling rumah.. Nak lompat-lompat.. Nak merajukla ngan Kak Ina macam ni.. Haha.. Boleh? Uh.. Tapi takleh, rugi kalu merajuk.. Haha.. Sempat lagik.. See.. See kawan-kawan.. Logo kat bawah ni.. BERNINA.. BERNINA OK.. BERNINA.. Arghhhhh.. Tensennya.. Tak nak kawan ngan Kak Ina.. Arghhhhh.. Haha.. Ok.. Ok.. Nak kawan balik.. Hiksss..
Apa lagi.. Tour la Kak Ina punya mesin.. Very the jakun ok.. Made In Switzerland! Haha.. Jakun in the house japs.. Kak Ina tak kisah kan? Haha.. Husband Kak Ina pun macam tak heran dah ke-excited-kan seorang budak ini.. Mr. Fedex? Boleh kan? Kita excited sama-sama kan? Walalala.. Mus tak dapat memiliki, dapat pegang yang Kak Ina punya, tumpang-tumpang aura pun jadikla.. Mana tahu, satu hari nanti Mus dapat jugak.. Mana tahu kan? Kan? Kan kawan-kawan? Haha.. Sah semua takmo layan Mus ni..Banyak aksesori menjahit yang Mus suka giler kat rumah Kak Ina ni.. Kak Ina.. Mus suka lampu berdiri Kak Ina.. Cerah mata memandang.. Senang nak menjahit.. Mus suka tempat isi bobbin-bobbin ni ngan tapak dia.. BERNINA punya.. Walla.. Eksklusif ok.. Paling Mus suka, tempat isi benang ni ha.. Wahhhhh.. Sukaaaaa.. See.. Me easily got crazy with all this stuff.. Haishhh.. Kak Ina, suh ticer Corrine beli kat Mus satu yer tempat isi benang ni.. Haha.. Mr. Fedex, boleh tak kita nak tempat isi benang tuh? Bolehla.. Bolehla.. Hugsssss.. Ngeeeee.. Haha..Ok.. Pe lagi nak cerita.. Eeeee.. Mus excited.. Cannot control myself.. Ok.. Ok.. Relaksssss.. Take a deep breath.. Freshhh airrrrr.. Urmmmmm.. Arghhhhh.. Cannottttt.. Haha.. Macam nak lompat-lompat lari keliling kilang sekarang juga.. Haha.. Crazy me.. Sambung.. Mus ada tangkap 3 keping gambar berkaitan projek2 Kak Ina.. Paling suka, pensil case si Iman punya.. Eee.. Sah Iman mesti cakap, "Apa la Auntie tuh, orang nak buat kerja pun susah.. Kacau pencil case Iman jer, eeeee.." Haha.. Andaian sendiri.. Lawa kan gambar nyiau ni? Lawa.. Suka.. Ok.. This one anak Kak Ina yang perempuan punya.. 12 tahun ok.. Diulang, 12 tahun jer.. Mus dah lupa lak apa nama dia.. Asyik ingat kat Iman jer.. Haha.. Cantik tak? The kimono girl macam beli dari ticer Corrine.. Betul ke Kak Ina, then finishing bagai tuh semua anak Kak Ina la yang buat.. Belum siap letak batting bagai.. Part tuh Kak Ina punya kerja.. Hiksss.. Ada lagik piece yang dia dah buat sendiri.. Cantik.. Besar.. Mus lupa nak snap gambar masa Mus pi first time hari tuh.. Lenkali Mus tangkap dan tayang sini.. Ok.. This one yang sedang dalam progress.. Ini Kak Ina punya.. Lupa dah apa nama project ni.. Chocolate Box.. Something like that la.. Chocolate tuh betul.. Box tuh tak confirm.. Haha.. Sori ok.. Effect ingatan sebab terlebih excited.. Haha.. Tak siap lagi ni.. Besar lagi duk ada.. Sangat besarrrrr.. King size ke? Queen size ke? Ahhh.. Yang pasti, size xxxl.. Haha.. Kak Ina cepat siapkan.. Nanti ajar Mus pulak ok.. Tak kira, Kak Ina kena ajar juga.. Paksaan.. Haha.. Crazy me.. Cantik kan? Kombinasi warna coklat yang Mus suka sangat.. Cantikkkk.. Ok, better stop here.. Kang sesak nafas Mus.. Nak pi larik keliling kilang japsssss.. Haha.. Haha.. Selamat menjamu mata kawan-kawan.. Enjoy the pic and the story as I do.. Huhu.. Kak Ina, kita kawan kan? Haha.. Haha.. Larikkkkk..

13 comments:

tulipurple said...

wahhh...ku faham perasaan mu itew Mus..akak pun kalu ada kat situ meroyan sama kots!
thanks for cheering my life up...di kala tgh serabut nie.

Musliha said...

hahaha.. yer la..
ni kan penyeri hidup ni..
benda gini boleh buat kita release stress.. syioknyaaaaaa..

ainaa said...

wah mus....memang best la...baca ni pon dah sesak nafas nih...lau dpn mata lg ler..hikss

Musliha said...

hahaha.. sila keluar ambil angin..
risiko pengsan mus xtanggung ok.. haha..

Rai said...

mesti cik mus meroyan nk beli 1 mesin tu.. sib baik cik rai xjangkit hobi quilting ni lg

(tp cik rai dah siap beli kain cotton dari cik kema sbb ada love2 warna merah.. tp cik rai tatau nk wat pe pon dgn kain tu..hehe)

DiahRothman said...

Mus, sah dah berjangkit virus quilting tu. Tu baru permulaan jer, Yang ooi. Macan KD dak jadi pembawa wabak agaknya.... selamat join quilting club.

My Rayyan said...

Ni nak bg tau cik kema baru dpt baca posting cik mus tgh2 mlm bute nih....meroyyyyyaaannnn ok...
diulangi meroyannnnnnnnn aaaaaaaaa tensen tgk mesin itiew...dus dus dus

Ni cik mus...lepas bulan 6 tlg kenen2 kan cik kema pulak k...mana taw leh sambar hehehe....

sat nak mereng sorang2 tgk Bernina nihhh...cik mus sah2 dah tido tonggeng2 ahahaha

LiNdT said...

Mus, kalu nama akak lindt ni Nina ke Ina ke nak jg sambar 1 Bernina itew... ceh, tarak kena mengena pun kan...ekekeke

Musliha said...

Cik Rai..
Muahaha.. Cik Mus tau Cik Rai dah mula kena tempias..
Jom la Cik Rai.. Join the club jahit-menjahit..
Takmo ke? Takmo ke?
*Cik Mus sedang melambai-lambai Cik Rai sambil tanduk dan ekor dah tumbuh..* Wakakak..

KD..
Mus dah xboleh duk diam dahh..
Even kena insaf nak menjahit barang kenduri, sempat lagik boring2 menjahit quilt.. Haha..
KD punya kerja la ni..
Mampos Mus terjah rumah KD balik kampung nanti.. Haha..

Musliha said...

Weh Cik Kema..
Time tuh mana ada Cik Mus tido toggeng2..
Cik Mus duk tonggeng ngan mesin la.. Ekekek..
Lenkali mesej la, Cik Mus online join the club meroyan mesin..
Bulan 6 ka? Ok.. Set..
Cik Mus rikki pas kenduri ni..
Leh menrikki sakan.. Muahahaha..

Musliha said...

Ahkak Lindt.. Eeeeee..
Suka tau merapu.. Haha..
Ahkak Lindt, baper Mus takleh nak shout kat box serta komen kat blog Ahkak? Kenapa? Sila beritahu..
Tensen la.. Tulis dah berjela sekali takleh komen masa tekan button.. Eeeeeeeeeee..

Azie said...

wahhh.. jeleznya ngan mus.. dpt jumpa kak ina & niza.. me so far, tak penah terjumpa depa lagi not even once. balik kg pun tak sempat jumpa, padahal dah dekat benor dah..

best kan bernina tu.. erkk niza bg mus bernina tu ker.. he he..

Musliha said...

azie..
mus pun kebetulan jer ni..
apa? bagi mus bernina? haha..
itu mesin kak ina tuh..
ada orang nak bagi kalu bestla..
nak hulur bendang kat belakang rumah tadah.. hahaha.. berangan..