Kek Coklat & Coklat & Coklat

Friday, February 13, 2009

Aktiviti minggu lepas & lepas.. Hiksss.. Biasala.. Musim malas sebuk ke haper ke ntah.. Ingat tak Eyon? Anak jagaan Mak Mus tuh.. masa minggu shutdown tuh besday dia.. Mus ni tatau nak bagi apa.. Nak bericing-icing kek bagai tak pandai.. Pandainya buat kek coklat kegemaran ramai ni jer la.. Sebab Eyon suka sangat kek ni, Mus pepagi bangun terus buat kek ni.. Kata besday party mula pukul 11.. Sempat lagi bakar di pagi hari.. Panas-panas lagi sampai bau satu kereta masa bawa pi ke rumah Eyon.. Sebelum tuju ke rumah Eyon, kami singgah market beli Bidaman nih.. Apa ke mainan ni entah.. Ada guli kat perut.. Kata Mak Mus, ni la gambar katun glamour sekarang.. Ah.. Ketinggalan zaman Mus ni tau dak.. Memang ni wish Eyon ke Mak Mus.. Nak Bidaman besar katanya.. Rasanya Eyon ada berekor-ekor benda alah nih.. Haishhh.. Budak-budak.. Masa sampai rumah Eyon, kami tetamu pertama.. Haha.. Boleh? Aishhh.. Takpala.. Mus bagi kek je kat dia, mainan tak bawa turun lagi.. Sekali Eyon tanya, "Angah bawa kek saja ka bagi Eyon?" Haha.. Budak 7 tahun sekarang pandai demand eh? Dan-dan tuh Mus suruh Aminah pi amek hadiah dia.. Seronok melompat-lompat dapat Bidaman.. Laju lari masuk rumah, masuk bilik pi simpan elok-elok.. Macam-macam katun sekarang eh.. Esok-esok time akan datang, entah katun apa lagi la nak datang.. Haishhh.. Risau ni.. Huhu..

2 comments:

haslina said...

cam donat coklat BESAR gitu...mesti sedap...namanyer pun KEK COKLAT..

Musliha said...

haslina..
sedappppppp.. xrasa jemu dan muak..
buat xguna butter, pakai minyak dan air.. sedapppp..