Langsir CNY

Thursday, February 5, 2009

Apa? Ingat korang jer beraya Tahun Baru Cina? Mus beraya sakan ok.. 9 hari cuti.. Hambek engkau.. Berjalan.. Makan angins, kembung perut.. Makan-makan, sengkak.. Godeks itu ini, penat.. Haha.. Merapu.. Seminggu sebelum raya cina baru-baru ni, Mus bertungkus lumus menjahit langsir di atas tu la.. Satu sliding door serta dua tingkap.. Aiseh.. Penat ok.. Penat pikir.. Haha.. Yerla.. Derang nak pakai hari Ahad sebab nak makan besar kan, lambung-lambung Yee Sang.. Awal minggu baru beli kain bagi Mus.. Mana nak kejarnya.. Tapi demi raya, semangat mau lebih.. Hiksss.. Langsir ni tempahan dari bekas kawan sekerja Mus.. Boleh la.. Ada juga sikit duit masuk time-time gawat tak ketahuan hala ni.. Kain dia lawa.. Kaler cream.. Abah Mus suka.. Asyikla duk kata, "Lawanya kain dia.." Ada makna ke Abah? Ekekek.. Anak-mu ini tak paham.. Ke buat-buat tak paham? Ngeee.. Mus suruh kawan Mus tangkap gambar langsir ni bila dia dah gantung.. Tapi sibuk gamak duk raya, dia over excited.. Takpa, nanti ada kalu gambar dia Mus jaja kat sini.. Jahit langsir ni memang mudah tapi kerjanya sangatla renyah.. Haishhh..

6 comments:

Natrah Norlin said...

serba serbi pandai mus nih..bertuah mr fedex..

Musliha said...

adeh.. cam terkoyak suaq la ni..
wakakaka.. ada2 si nat itewww..

Natrah Norlin said...

betul la...

Musliha said...

yer la.. yer la..
apa yg betul? ekekeke.. bengkoks!

jidood said...

betul la.. mus serba serbinya boleh, mcm2 buleh buat... mmg untung betul encik abg mus tuh.... keep up yr talent, girl..

Musliha said...

jid..
ni terpengaruh ngan kawan-kawan kraf la ni..
apa saja depa ajak buat, on..
ekekeke.. udahnya jadik gini la.. haha.. takmo join sekaki ka? mohla.. meriahkan suasana.. hiksss..