Sarung Bantal Sila Kak Reen

Friday, December 11, 2009

Walalala.. Jumaat okies today.. Orang Selangor cuti eh? Hehe..


Hari ni nak tayang hasil jahitan Mus untuk Kak Reen.. Hehe.. Sah-sah ingat Kak Reen nak nikah ker? Ahaksss.. Bukanla.. Kak Reen tempah untuk anak Kak Reen ok.. Konsep macam bantal sila Mus.. Sapa-sapa yang nak tahu tentang bantal sila Mus setengah tahun yang lepas, sila klik sini ok --> Bantal Sila.. Untuk bantal Kak Reen ni, RE nya disulam oleh Ibu.. Since Kak Reen mau pattern yang simple saja.. So, bunganya adalah sweet-sweet kecil di penjuru Mus tengok.. Kain juga adalah berlatar cream.. Sweet-sweet jer nampak.. Kak Reen nak buat pakai hari-hari lepas dah settle kenduri katanya.. Mula-mula Mus ingat nak letak piping kat tepi.. Cari merata atas bawah ok, tak ada langsung piping kaler cream or gold.. Macam piping ni dah out of date.. Huhu.. Takda stok baru.. So, korek pi korek mai.. Potong-potong buat juga ropol-ropol macam Mus punya.. Ropol dari kain yang sama.. Sebab masa mula tengok tuh, tak perasan ada kain lebih boleh buat ropol.. Ahaksss.. Mana letak mata tatau.. Poslaju dengan pantas lepas Raya Haji.. Sampai on time.. Lega ok.. Huh.. Nak kasik settle 2/3 benda lagik.. Huhu.. Happy weekend buddies.. Take care..

6 comments:

:: s o l :: said...

salam.
nak tanya, ni musliha @cari forum tu ke? kot2 la saya salah org. kalu btol, aguileha nih!

waaa rajin btol laa musliha menjahit. keep up gud work! teringat pulak dulu sama2 kongsi excitement psl crosstitch **again kalu btol ni musliha yg sama**

kalu bukan musliha tu, sori ye silap org laa pulak hehehe...

Mrs. Fedex said...

agagagaga.. ya la..
aguileha.. musliha tu la ni..
mus selalu masuk blog aguileha nuh..
cuma segan nak tanya..
kang xkenal.. malu.. agagagaga..

:: s o l :: said...

hahhahaha...
tak sgka! terjumpa musliha. bestnye tgk blog musliha ni, rajin btol. bila nak rajin mcm musliha ni huhu..

saya link blog musliha kat blog saya tu ye. senang nak tengok2 new entry nanti ahaks

Mrs. Fedex said...

ahaha.. aguileha..
okeps.. thanks.. nanti mus link balik.. mohler gilap skill xs kembali.. ekekeke..

:: s o l :: said...

hahahaah mmg nak. dok carik kedai xs kat kangar ni br jumpa ok! laki aku mn laa tau hahahah..

nnt ada masa akan ku terjah kedai itu!!!! yay

Mrs. Fedex said...

okeps.. nanti update ok..
bleh gosip2 mcm dulu.. ekekekek..