BOM 2010

Wednesday, December 23, 2009

Morning everyone.. Yes.. Pagi hari ni.. Ekekek..

Ok.. Today nak sembang pasal projek tahun depan.. Ecewah.. Mementang Mus dah completekan "Malaysian sHexies" punya cabarankan.. Dan-dan nak sembang pasal projek tahun depan.. Tak agak-agak.. Haha.. Ok.. Perlu intro dulu.. Tahun 2010 Mus dah buat komitmen dengan group BOM 2010.. So, kena cargas.. At least, biar habes tahun dengan habes satu cabaran walau memang dalam kesibukan.. Baru rasa bermakna sikit.. Huhu.. Tak kalu, tatau mana lempaq pi masa Mus yang beribu-ribu jam tuh kan.. Uhuk.. Uhuk.. Pendek cerita, design BOM 2010 adalah seperti tertera di bawah.. Nice kan? Simple jer.. Suka juga kaler coklat tuh tapi theme Mus kali ni adalah putih, merah & pink.. Yes.. I know.. Merah lagik.. Ahaha.. Tataula.. Di hati ni merah je yang bertakhta.. Nak buat macam mana kan.. Disebabkan setahun ada 12 bulan maka BOM 2010 ni ada 12 block serta 12 peserta juga.. Hope kali ni, BOM 2010 akan berjalan lancar tanpa sebarang masalah..
Minggu depan akan menjejak tahun baru.. So, since Fida selaku penganjur dah keluarkan senarai undian.. Di sini Mus mudahkan kawan-kawan yang menyertai BOM 2010 dengan compile ke dalam satu jadual seperti di atas sekali.. Klik jadual di atas untuk view yang lebih jelas ok.. Study jadual di atas untuk lebih faham apa yang patut masing-masing buat pada bulan-bulan tertentu.. If dapat faham, dah boleh kasik settle dah without tunggu setahun.. If nak la.. If.. If ok.. Haha.. So, happy sewing "BOMian".. Any question? Feel free to drop a comment..

P/S - Mus berdoa untuk BOM 2010 kali ni berjalan lancar tanpa sebarang gangguan atau masalah.. Just my opinion, if anyone do have a problem.. Voice it out.. At least, tak semua tertunggu-tunggu di mana panggu masing-masing.. Am I right? Setuju dengan Mus tak? Mus rasa dan very very sure yang semua peserta adalah sangat memahami, kan? So.. Lets.. Membeli-belah cotton ok.. Alasan kukuh ni.. Hiahaha.. Happy New Year 2010..

8 comments:

My Rayyan said...

ehem3...semangat 2010!
tu tenkiu cik mus kerna menyediakan jadual yg berwarna warni hehehehe

yeahhh skang ado alasan kukuh utk beli lebih byk cotton wakakakaka (gelak sipi2 je kang en somi dengar wokes)

Mrs. Fedex said...

agagagaga.. semangat 2010 ok..
gelak slow2.. satgi en. somi hambat, cik mus lari dulu.. wakakaka..

Reen said...

Mus, nak tanya.
Kena ada sewing machine and tau jait patchwork kan. baru leh jait BOM ni kan.

Mrs. Fedex said...

ermmm.. kak reen..
ikutkan, memang kena ada sewing machine.. tapi kalau rajin, jahit tangan pun boleh macam org dulu-dulu..
kak reen..
BOM ni siap ada instruction dia..
berapa ukuran kain kena potong mcm mana, nak jahit mana dulu.. so, mesti semua boleh buat kak reen.. kak reen nak cuba ka? seronok juga dalam duk sebuk-sebuk sulam menda alah ni.. mai la try kak reen..

Reen said...

thanks Mus.
Rasa nye klu i join, mau ada yg tak dpt. hehehe....
i have tried buat patchwork, tp semua nye out of shape. tak sama size.
so bila nak cantum, mmg Phew! TOTALLY OUT.
mayb i fokus on my hexagon dulu la.

Mrs. Fedex said...

agagaga.. ya ka kak reen..
selalunya last dah siap tuh pun akan kena potong to size juga..
bolehla kak reen, mana xbleh plak..
takpa.. cantum hexy dulu.. pelan2..

mama alicianorman said...

hi mus...thank you sebab sudi buat jadual pasal BOM..maybe fida patut tukar kepala kutu kepada mus sebab mus sangat kreatif dan bersemangat.. apa macam setuju tak?...heheh...fida ni dahlah tak pandai nak menulis rasa nya org pun tak paham apa yg fida dok merapu kat blog fida pasal BOM tu..hahahahah...

oklah mus..happy sewing, fida kat china lagi...kak dee punya hexy belum siap...balik esok kelam kabut nak menjahit...huhuhu hope i can do it...

Mrs. Fedex said...

huhu.. no.. no..
bkn niat menjadi kepala..
jauh sekali ok..
cuma jadual ni mmg dah ada dlm pc ni..
tuh yg copy keluar jerk..
jangan salah paham eeeee..
fida pi china tak borong cotton kah?
walla.. banyak ok.. syioknya borong craft stash kat sana.. eeeeeee..