Kurung Si Ibu

Thursday, October 9, 2008

Seperti dijanjikan semalam.. Ini baju kurung Si Ibu.. Yang di bawah sana adalah kurung Si Anak.. Cuba semua tengok.. Rasanya kain Si Ibu lebih menarik dari kain Si Anak kan? Mus rasa derang patut tukar.. Si Ibu ambil kain Si Anak.. Si Anak ambil kain Si Ibu.. Kain Si Ibu ni ada batu permata ohhh.. Ha.. Jangan tak tahu.. Glamer.. Menjahit kain ada permata bagai ni, tambah satu kerja lagi la.. Kena cungkilkan permata tuh jika ada yang dekat dengan mata mesin.. Jaga-jaga eh semua.. Boleh patah jarum.. Rosak mesin.. Andai patah jarum mesin jahit, takpela.. Murah.. Andai patah jarum mesin jahi tepi, punah! Mahal sebatang jarum mesin jahit tepi.. Kena jaga-jaga.. Baju Si Ibu ni jenis kain benang hitam.. Mus suka jahit jenis kain ni.. Cantik.. Untuk baju ni, ujung tangan serta ujung baju Mus jahit tepi halus.. So, dia ala-ala ropol.. Sebab kain tuh lembutkan, sesuai la.. Cantik bila siapnya.. Mus berkenan.. Masa hantar baju ni, Mus suruh Si Ibu ni cuba.. Glamer katanya.. Haha.. Yerla.. Duduk di kampung kan.. Makcik-makcik biasanya derang tak glamer-glamer.. Mus saja mintak permission nak jahit tepi halus baju Si Ibu.. Di mata Mus lawa, suka.. Ala-ala ropol.. Si Ibu kasik green light.. Apa lagik.. Cuba la.. Tuh yang dia kata, "Glamer baju raya.." Lega bila Si Ibu suka.. Nanti nak try pada baju Mus juga.. Bila ntah nak jahit baju Mus pulak.. Haha.. Berangan je la..

4 comments:

1na said...

Salam Mus,

Selamat Hari Raya...

Nak tanya, mus duduk kat area mana? cantik la jahitan mus. Rumah mak akak kat kampung Sg Nibong, area tapak pesta.

Nanti bila akak balik penang boleh la jumpa :D

Musliha said...

Salam Kak Ina..
Mus duk Balik Pulau..
Sungai Nibong tuh dekat ja..
Asal dalam pulau semua dekat ja.. Haha..
Nalik kampung kalu roger la Mus.. No hal Kak Ina..

maklang said...

bila mus nak jahit baju maklang?

Musliha said...

haha.. maklang ni..
bak mai kain la maklang..
boleh mus jahitkan.. haha..
saja tau..
maklang pun tera menjahit..
saja nak kaco mus la tuh..