Sosej Sandwich Roll

Wednesday, January 7, 2009

Semasa shutdown bebaru ni.. Boring dan letih menjahit serta buat bunga telur.. Maka, pepetang tuh mula la menggodek gobok.. Jumpa bread crumb.. Maka idea nak buat sandwich roll ni menjadik-jadik la.. Tetambah petang pulak, duduk di rumah kalu ramai-ramai seronok nak masak ni.. Ada ramai yang tolong makan.. Berebut-rebut lagi sedapkan.. Minta Achik keluar beli sosej dan roti sandwich.. Terus gedebuk-gedebak kat dapur.. Sekejap je buat sandwich roll ni.. Sedap pun sedap.. Picit pulak mayonis kat atas.. Walla.. Leleh air liur dibuatnya.. Stok tepung Mus dah habes.. Tuh yang slow je ni memasak.. Nanti nak tambah stok tepung baru boleh mula meroyan baking-baking.. Hehe.. Lapar nak menerai makanan baru pulak.. Sekali kalu dah bermain kat dapur ni, rindu selalu.. Haha.. Macam-macam..


P/S - Mr. Fedex, jumpa daging cincang kalu jangan lupa beli tau..

10 comments:

Anna said...

Rajin..rajin..bakal isteri org ni....practise ye mus..
anywy..dgg cincang tu...beli kat mkt kg baru...situ dgg fresh...

Musliha said...

nak pi market tu la kak ana sepasai..
ekekekek.. kak ana, hr tuh ckp ada byk kedai buat kraf kat tanjung..
kat mana lagi kedai juai buat brg bunga telur kak ana?

Anna said...

1.komtar yg baawah tu...
2.depan kedai uncle yg dok beli brg xs
3. rangoon road
4. dalam penang bazar
5. komtar tingkat 3 belakang main lif ...dekaat ngan kedai cahaya muzik (kdai ni tak bnyk)
6. komtar tingkat 2 (dkt pacific) Kedai ni tak bnyk brg
7. mus tau mrkt kuantan road? kedai tu main road ..same road ngan times square.further down.ada shop lot

Musliha said...

owhhhh..
murah eh kak ana kedai sana?
rangoon road tuh tatau..
kat mana eh rangoon road tuh?

pinkyfrog said...

Amboi....cam nak geget jek.

Musliha said...

ha.. geget la..
geget monitor kah?
hahahaha.. ace try test..

LiNdT said...

ish terliur tengok tu...ish3

Musliha said...

ahkak lindt..
seb baik tayang seketui jerk..
kalu berketui2, baru sakan terlior.. hahaha..

LiNdT said...

tayang berketul2 akak standby baldi kat sini wakakaka

Musliha said...

ekekekek.. tadah baldi je ker?
ce buat seketui dua.. baru feelllll..