The Tribute To Achik

Monday, December 15, 2008

Yes.. It's my brother.. The only brother I have.. Mus tak pernah kenalkan adik beradik Mus kan.. Ini adalah adik lelaki Mus.. Satu-satunya lelaki.. Dia anak ke-tiga dalam family.. Serba boleh.. Dari kerja lelaki hingga ke kerja perempuan.. Basuh baju, memasak yang sangat sedap, mengemas, tolong Mus buat benda kraf bagai, macam-macam lagi, namakan saja.. Semua dia.. Very helpful and talented.. Tapi sila paham, upahnya harus diberi ok.. Hiksss.. Buat isi minyak motor kesayangan..

Hari ni Mus nak cerita sikit kejayaan Achik.. Yes.. I do proud of him.. Tak sia-sia usaha Mus selama ni.. Dia dapat tempat ke-dua dalam pertandingan rekabentuk enjin kenderaan.. TOYOTA Technical Education Program.. Achik ni memang dia ikut Mus.. Minat sama.. Dalam bidang lukisan kejuruteraan.. Pertandingan ni adalah disertai Institut Kemahiran Mara seluruh Malaysia.. Masa mula Mus sampai nak amek Achik balik dari Lumut, Achik awal-awal bagi Mus tengok lukisan ni dulu.. Achik sangat excited.. Kata-kata pujian wajib ok Mus bagi.. Achik dah berusaha, biar Achik bersemangat lagi untuk berjaya.. Pertama kali tengok hasilnya, Mus tak percaya.. Sungguh.. Ini adalah taraf profesional.. Kilang semua menggunakan teknik yang sama.. And yes.. Mus kena admit.. He is pro than me.. Haha.. Software yang Achik guna lebih maju dari software kilang Mus gunakan.. What to do, we are just worker.. Hiksss.. The drawing, pengiktirafan dari Jepun.. See the drawing at the corner.. Siap tulis.. Printed in Japan.. And he is proud of the word "Japan".. Mus sedang merangka hidup Achik yang seterusnya.. Dalam fikiran, nak biarkan dia jadik cikgu yang berjaya.. Cikgu lukisan kejuruteraan.. Cerah masa depan.. Itu yang Mus fikir sekarang.. Will be eyeing for UPSI after this.. Doakan kejayaan Mus dan family ok.. Aminnn..

6 comments:

Salmi said...

Mus akak doakan dia akan pergi ke tahap yg lebih tinggi..mana tau lepas cikgu, dia leh jadi lecturer..and do eyeing for further study in Japan..MARA do have scholarship for that..

Musliha said...

yer ke ibu?
mus tak tahu..
ada scholarship study di japan?
ermmm.. mus kena survey habes2..
for his future..

LiNdT said...

Bravo achik. Semoga terus berjaya..

Musliha said...

thanks ahkak lindt..
moga dia sukses.. aminnn..

1na said...

Salam Mus,

Mus kena encourage adik mus utk invent/innovate enjin yg lagi bagus, green to earth dsb. Mana tau dia jadi inventor yang terkenal. bagus nie...

teruskan... teruskan...

Musliha said...

ha ah 1na..
mana tahu kan..
tu la.. dia minat sgt benda ni..
moga-moga ada rezeki dia.. aminnn..