Baju Raihan Version Raya Haji

Wednesday, December 10, 2008

Hiksss.. Saja ja kasik title glamer sket.. Takda menda pun.. Saja gatai pepagi Rabu.. Bukan apa.. Aura malas a.k.a baloq liat menjelma sudah.. Ni la padah kalu raya-raya time.. Tanduk setan semua timbui.. Ok.. Ok.. Takmo malas-malas.. Mus budak rajin.. Wahhh.. Haha.. Semangat! Ok.. Pagi Rabu ni nak cerita tentang baju raihan yang Mus jahitkan untuk kawan opis ni.. Mus kan dah pernah dah buat 2 helai dulu.. Sedap kata, so dia tempah sehelai lagi untuk Raya Haji.. Sakan ooo.. Sapa kata lelaki tak melaram.. Tuh.. Sakan ok.. Nak match ngan kain pelekat bagai.. Mus layan ja.. Janji dapat masuk tabung.. I'm on.. Sapa-sapa lagi nak tempah baju? Mari.. Mari.. Oppsss.. Sempat iklan.. Ok.. Sedar diri, kembali ke pangkal jalan.. Baju ni dah siap minggu lepas lagik tapi sibuk benar update makan-makan.. Sebab makan-makan berleluasa minggu lepas.. Hiksss.. Cuba tengok butang baju ni.. Lawa dak? Inila padahnya kalu tailor adalah button maniac.. Haha.. Kawan Mus kata cantik butang dia.. Mana dapat tanya dia.. Ha.. Mau tau aaa.. Kan ke ni Mus.. Ekekek.. Seb baik tak buh butang bunga matahari ke rama-rama ke.. Penganiayaan berlaku pulak satgi.. Baju ni adalah sebijik seperti baju hari tuh.. Yang berbeza cuma warna kain dan jenisnya sahaja.. Kali ni punya baju lebih sesuai kainnya.. Baru merewang depa kata.. Suka nak kembang bawah tuh.. Mus tak kisah.. Layan saja apa customer mau.. Pas ni leh try pesen baju raihan jenis lain pulak.. Bila jahit menjadi, hepi dalam hati.. Rama-rama terbang dalam perut.. Hiksss.. Kupu-kupu dah besar.. So, kena panggil rama-rama.. Ekekek..

5 comments:

aFkaR'z said...

cantek...

awat hang duk jauh sgt mus, kalo dak, lama dah aku tempah gaaak

Musliha said...

ekekek.. nak buat camno..
tempah gaya pos pun boleh..
maila.. janji ada baju contoh..
murah je upah.. mari2..

lyndz said...

salam Mus...
best arr Mus pandai jahit baju Raihan, Lyn cume pandai buat baju kurung je.... :) Selamat Hari Raya Aidil Adha

pearlEJ said...

nanti nak tempah baju kurungggggggggg!!!

Musliha said...

salam lyndz..
kalu pandai buat baju kurung, mesti boleh buat baju raihan.. sonang jo step dia.. mus tiru sejibik baju.. ekekekek..

ahkak ej..
bolehhhhhh.. sila.. sila..
courier service percuma..
roger saja ok.. ekekek..