Harta Karun Cik Tun

Tuesday, December 23, 2008

Hantaran ni dah siap minggu lepas lagik.. Biasala.. Alasan.. Sebuk.. Heh.. Malas la tuh.. Harta karun Cik Tun sempena nama tuan rumah.. Tema purple.. Tapi kamera fon Mus adalah murah, maka keluar kaler biru.. Ni semua bidan terjun punya kerja.. Mus tak boleh fikir dah nak buat design apa lagik.. Masa nak buat terhad.. Terkejut-tergempaq Mak Mus suruh buat bagi satu.. So, artificial flower sajala jadiknya.. Beli riben dan bunga then assemble semua.. Kotak tu adalah tempat simpan benang jahit Mus.. Haishhh.. Terpaksa korbankan.. Takpa, sok Mus beli kotak baru.. Alasan! Eheh.. Coklat duit emas ni makin lama rasa makin tak sedap pulak.. Kenapa tatau.. Dah tak best macam dulu.. Kenduri kawen anak perempuan Cik Tun berlangsungnya Ahad lepas.. Mus sebuk benar dari Jumaat bawa ke Ahad.. Sabtu ada satu kenduri then Ahad ada 2 kenduri.. berturut-turut hari di sebelah rumah Mus.. Mana nak membesiang rumah sebelah ni, then lari ke rumah sebelah nuh.. Then pepagi membesiang untuk memasak di rumah kenduri then petang berlari membesiang di rumah satu lagik.. Ahad kenduri rumah membesiang semalam then malam ada kenduri di dewan pulak.. Kawan sekerja kawen.. Haishhh.. Sangat sibuk.. Kalu semua kenduri takat pi duk makan saja memangla tak sibuk.. Tapi jadi orang dapur.. Bau asap dapur tuh, kenyang perut terus.. Apa-apa pun dah lepas.. Tunggu minggu nak mai ni pulak.. Juga ada kenduri.. Tapi ni jauh sikit.. Pi makan je kot.. Hehe.. Esok dah mula cuti.. Lagi sebuk nak buat semua benda.. Ermmm.. Doakan Mus hepi sekejap ok kawan-kawan semua.. Aminnn..

3 comments:

Salmi said...

Insyallah yer mus, dont worry, at least mus ada kemahiran lain yang bleh mengisi masa2 terluang. dan sekurang2nyer company cuma shut down dalam seminggu..kalau tutup terus lagi payah..dont worry be happy !

mass said...

salam Mus....
Betul kata Salmi tu... boleh juga Mus siapkan segala persiapan utk perkahwinan Mus nanti dgn cepat... jgn risau sgt... hampir kesemua manufacturing comp. shutdown seminggu.. enjoy ur holiday ye & take care

Musliha said...

thanks ibu dan kak mass..
risau tuh bukan apa..
cuti xcukup kalu depa potong gaji..
tapi takpe.. doa mus eh..
mus banyak nak buat kerja cuti ni..
moga2 banyak benda akan siap..
terima kasih atas dorongan semua..
hugsssss..