Savoury Quickbread

Monday, December 1, 2008

Last Friday.. Pas balik kerja terus singgah kedai beli carrot, daun sup, daun bawang dan kucai.. Yang lenlain dah ada bahan siap kat rumah.. Ni semua dek terpengaruh ngan Kak Reen.. Dia cerita kata dia buat Savoury Quickbread <--[klik sini untuk resepi] tuh.. Resepi dari blog Maisya.. Mus pun apa lagi.. Teringin ok.. Mus bukan boleh orang goda-goda skit.. Terus nak buat.. Makannya tak pun.. Hiksss.. Resepi tuh dia kata letak hotdog.. Sebabkan Mus ni bukan peminat hotdog, so mus tukar ke minced beef.. Sedap ok.. Serius sedap.. Cepat pulak tuh buat.. Sekelip mata saja siap.. Rasa macam nak ala-ala pizza pun ada.. Sebab atas tuh kan sapu sos tomato.. Sedap ok.. Sedap gilos.. Mus suka.. Aminah kata kalu parut cheese, terus jadik macam pizza.. Hehe.. Hari Sabtu Tok Mus datang holiday kat rumah.. Sampai-sampai terus makan roti ni.. Sedap dia kata.. Terus suruh Mus buat nanti.. Tok Mus suka pizza-pizza ni.. Dia kata sedap rasa.. Tuh.. Maybe lain kali boleh letak cheese dan tabur apa-apa.. Will see later.. Pada sesapa yang teringin di pagi Isnin, buatla.. Kat sana ada Mus linkkan resepinya.. Sedap.. Tak rugi buat.. Simple and nice.. Slurppp..

6 comments:

Lindt said...

mus ni saja taw... dah tau ahkak ni kan pantang...ishhh!!

Musliha said...

ahhhhhhhhhhh.. lupa la..
ke sj buat lupa? oppsssss..
hahahaha.. sj ni mus nak suh ahkak lindt kumpul resepi..
pas pantang terus buat tuh..
berderet.. ekekekekek..

Lindt said...

eh bukan pantang bersalin daa...pantang tu dah lepas. Ni pantang jumpa...pantang tengok...wakakaka

Musliha said...

owh.. pantang tu dah lepas eh..
wakakka.. silap paham la ni..
pantang lepa la ni..
ekekekek.. sila buat..

Anonymous said...

sory tadi tu test aje...kak musliha nak tanya lah...susu segar tu, susu apa? susu yg di dinginkan ke, mcm susu UHT ya...tolong guide...

Musliha said...

sus segar tuh boleh saja yang UHT punya..
ala.. susu dutch lady tuh pun boleh..
asal namanya susu.. bolehhhhhhh..