Sabtu lepas, lepas buat Kueh Lapis dan Agar-agar Kepala Santan tuh.. Mak Mus kata dia nak makan popia.. Mak suruh Mus gulung popia guna inti karipap.. Lagi pun, inti karipap yang hari tuh masih ada bakinya.. So, dalam larat tak larat tuh Mus keluarkan kulit popia dan gulung menggunakan inti karipap.. Sedap.. Kan Mus beritahu inti karipap Mus bukan yang macam dijual di kedai.. Inti dia ubi Mus masak dengan daging then buh lada skit.. Mus tak berapa suka inti karipap yang kat kedai tuh.. Yang pedas guna rempah kari tuh.. Dekat nak berbuka tuh baru goreng.. Dapat makan panas-panas sedap rasanya.. Rapuh sungguh.. Goreng setengah ja.. Ada lagi setengah dalam freezer.. Nanti petang boleh goreng lagi.. Sedap.. Cubalah.. Cepat dan mudah..
PERINGATAN!!!
-
Sila klik pada *"available"* di barisan *"Label MUS"* di sebelah kiri
blogshop Mus untuk mengetahui barang-barang yang sedia available untuk
dijual..
Te...
0 comments:
Post a Comment