OLDTOWN White Coffee

Friday, August 1, 2008

Walalalala.. Mood happy tahap tak tau nak habaq macam mana.. Haha.. Boleh? Lawak aih rasa.. Ni.. Punya lama teringin nak makan kat sini.. OLDTOWN White Coffee.. Selalu melepak di blog Kak Ej, meleleh ayaq lioq tengok mee kari dia.. Hari ni dengan sukacitanya telah melepak makan tengahari di sana bersama EP.. EP la ajak pi makan kat sana, tak kalu tak merasa lagi nak makan kat sana.. Kebetulan OLDTOWN ni baru buka di Bayan Baru, area Sunshine Square.. Dulu sini adalah pejabat Xerox.. Sekarang OLDTOWN amek alih jadik lawa kan.. Sangat terasa macam ada di Ipoh masa duk lam kedai nih.. Semua hiasan termasuk kerusi meja sangatla menampakkan macam zaman rumah Chinese dulu-dulu.. Hiasan dalam, environment best.. Kami makan di tingkat atas.. Mus rasa macam pi rumah orang Chinese.. Hehe.. Sebab kat atas tuh, Mus the only one Malay yang ada kat sana.. Lain semua Chinese.. Tingkat bawah baru ada Malay masa turun nak bayaq.. Kebetulan kan, lunch our hari Jumaat.. Kerajaan kan lunch 2 jam, orang kilang lagik, ramai sangat orang kat situh.. Glamer na OLDTOWN nih.. Mai Mus cerita apa Mus makan.. Dah pastila OLDTOWN Curry Mee yang glamer the voogies the vass.. EP pulak makan OLDTOWN Ipoh Chicken Hor Fun.. Ada cabai melaka, terangkat.. Makanan nya memang sedap.. Tak sesia ok beratur kat luar tuh nak amek seat.. Curry Mee tuh memang kow ahhh, tak pekat, tak cair, sangat cukup rasa dan semua.. Pendek kata berbaloi rasa dengan harga.. Ni kira pandangan Mus la.. EP pulak cakap koew tiew dia lembut dan rasa sup pun sedap.. Memang sedap.. Ni kira review orang yang dah lama teringin nak makan kan.. Kira semua sedap belaka na.. Haha..
Minuman pulak.. Mus tak suka makan then minum dengan air yang berperisa.. Mus suka minum air suam ja setiap kali makan.. Then EP complaint.. Dia kata apa glamer mai sini minum air suam.. Tryla coffee dia.. Asekla sedap sangat air suam EP kata.. Sakan complaint orang.. Melampau EP.. Mus tak berapa suka makan then minum air berperisa sebab satgi rasa mengah then perut penuh.. Tapi OLDTOWN punya pasai, Mus order OLDTOWN Enriched White Coffee (Gao).. Yang pasti memang kow gila-gila.. Sedap.. Pekat.. Melekat.. Syahdu ok minum air tuh.. Sedap gila na.. EP punya air yang sebelah kanan ni, dia pesan OLDTOWN "Cham" - Coffee Mix Tea.. Dia kata sedap, ada rasa tea ngan coffee.. Dah nama pun mix kan.. Sedap gila kata dia.. Semua kira gila-gila la.. Haha.. Review dari dua orang yang memang dah lama ok nak pi makan sana.. Semua nya kata gila, apa pun sedap gila.. Lawak.. Kami makan until licin.. Nampak? Licin na kuah semua.. Tuh makna kata sedap gila.. Haha.. Sapa-sapa teringin tu pi la makan.. Dijamin sedap.. EP kata, "Kita ni lapaq kot, tuh yang semua sedap".. Ekekek.. Rasanya tuh yang betui.. Lapaq.. Tapi sekarang dah puas.. Dah puas sebab dah merasa.. Lenkali nak pi makan nasik dia pulak.. Kak Ej, kita pi makan sana berdua pulak na.. Nak rasa yang ayam rendang apa tatau.. Syahdu ok tengok.. Sedappp.. Nyum.. Nyum..

2 comments:

pearlEJ said...

yang, sedapkan... eheee... haa jom arr nanti kita pi makan dua org lak... k.ej pun tak pernah sampai old town bayan baru tu lagi... :D

Musliha said...

Kak Ej..
Sedap nak mampos.. Haha..
Statement promote OLDTOWN.. Haha..
Besaq juga kat Bayan Baru tuh..
Tapi tghari ramai sungguh orang..
Kan banyak opis kilang semua bagai.. Tapi sedap.. Sedap!!!