Wang, Cincin & Sirih

Wednesday, June 17, 2009

Dua dulang untuk upacara akad nikah.. Ini adalah dari pihak lelaki kepada pihak perempuan.. Wang mas kawen, cincin serta tepak sirih.. Akad nikah Mus adalah pada hari Jumaat, 5 Jun 2009.. Walau ini adalah dari pihak lelaki tapi adalah digubah oleh pihak perempuan.. Haha.. Pelik? Tak pelik lah.. Hasil tangan Mus beserta 2 lagi rakan yang membantu.. Siapa lagi kalu bukan EP Chan itewww bersama AC Tee.. pada sapa yang dah lama ikut blog Mus mesti tahu mereka.. Rakan sekerja.. Berlainan bangsa tapi berbudi pekerti mulia.. Serius cakap.. Very helpful person they are.. Siapa cakap berlainan bangsa dan agama tidak dapat jadi kawan baik? Silap sama sekali.. Hehe.. Bersengkang mata membantu hingga pagi.. Sangat berjasa.. Budi tak terbalas walau cuba seberapa banyak juga.. Ok.. Cukup.. Haha.. Kang emosi pulak.. Ok.. Gubahan dulang bunga segar gabungan kekwa putih dan ros merah.. Lawa kan? Menarik kan.. Tempat cincin itu adalah bekas lilin berkaki dipenuhi manik mutiara putih.. Menarik tak? Mus selalu serach jalan-jalan tengok gubahan di web-web lain.. So, aplikasi di kenduri sendiri.. Pass tak? Perasan la diri rasa lawa.. Tepak sirih juga gabunga bunga yang sama.. Ya la.. Mengikut tema la kan.. Hehe.. Wang mas kawen dah macam scroll dah jadik.. Untuk mudah Tok Kadi kira.. Dah dipesan awal-awal oleh Abah.. Taknak karang gubah duit sampai susah nak kira.. Ya la.. Ya la.. Mus yang menurut perintah.. Kejap lagi Mus upload dari pihak Mus pula.. Lebih menarik dan ceria.. Stay tune ok.. Tungguuu..

6 comments:

natrah said...

tengok hidung pon dah tahu mus ni mix...
anyway meriah tengok gambar kenduri nih..kalau gi lagik meriah kan..tapi apakan dayaku....mus dah pindah umah ke nih??

MsRahah said...

pas dah ni!!!
lulus cemerlang
cert leh amik dgn cik wedding planner Rahah nanti k:P
lps ni klu Rah ader job kat penang leh pas kat mus lah ehehe

sj_xstitch said...

Wah mus you look so pretty! Semua cantik...pelamin, baju etc, etc. I like your color combination. Congrats Mus!

Musliha said...

nat..
hidung leh buat penyangkut ka?
hahahaha.. mus masih di rumah mus..
sedang mencari kawasan yang sesuai.. pelan2..

rah..
pass dah ker? ekekek..
leh jadik contractor rah tak nanti?
walla.. test market ni.. hehe..

kak ros..
miss u.. wu wu wu wu
thanks kak ros..
kalu kak ros dapat dtg lebih seronok.. thanks..

amybarakbah said...

salam mrs shafiz hehehe

lawa la ur idea buat bekas cincin camgitu.. simple but was sooo gorgeous.. nampak mewah..

gabungan bunga pun sgtlahhh cantik..

congrats nooohhh..

p/s: muka berseri-seri aihhh

Mrs. Fedex said...

kak amy..
terima kasih banyak-banyak na..
muka berseri ka?
ada nampak cahaya ka?
hahahah.. perasan mai dah..