Cincin & Sirih Junjung

Thursday, June 18, 2009

Salam tengahari kawan-kawan..


Hehe.. Sorry.. Lambat ok update.. Banyak kerja nak kena settle.. Restless.. Sleepy.. Penat mengemas saja kerja Mus.. I need a good sleep.. Very very need it.. Sangat-sangat.. Mengemas baju berkotak-kotak dah sampai pukul 1 pagi.. Huhu.. Nak cepat settlekan dan rehat, sementara nak pulun menjahit untuk raya tahun ni.. Dah hamper dekat dah ni.. Mus adalah penat.. Tapi adalah happy.. Hehe.. So, rasa penat adalah tenggelam dalam happy itu.. Takpa.. Hari Sabtu ni nak lepak tengok dvd Hindustan di rumah mentua.. Mr. Fedex sudah janji kan? Mus tunggu.. Syiok.. Syiok.. Minggu depan kata nak bawa tengok midnite kan? Walla.. Mus tak pernah pergi midnite.. Teringin ok.. Haha.. Dapat tengok sekali pun jadila.. Lepas kempunan.. Hiahaha.. Tak sabar nak tunggu ni..

Haishhh.. Lalut.. Dah.. Dah.. Pang! Berangan sakan.. Ok.. Sambungan episod semalam.. Dulang cincin swasa berikat batu jarum emas serta sirih junjung.. Juga adalah hasil tangan Mus.. Gubahan bunga segar.. Gabungan kekwa besar putih, kekwa kecil hijau dan ros kuning.. Ceriakan? Mus suka sangat.. Rasa hidup saja semua.. Rasa fresh saja.. Bilik harum bunga.. Sangat tenang rasa walau hati gentar.. Haha..
Sirih junjung ni ada syarat ok.. Orang yang nak buat-nya perlula seorang wanita yang setia.. Berkahwin cuma satu suami, punya pekerti yang elok, manis dan sedap di mata.. Tok Mus tak bagi orang sembarangan buat sirih junjung dan tepak sirih.. So, adalah lebih baik Mus buat sendiri kan? Masa bertunang dulu juga sama.. Mus buat sendiri.. Lebih best kan.. Hasil tangan sendiri untuk diri sendiri.. Haha.. Di tempat lain Mus tak tahu masih ada tak lagi adat sebegini.. Tapi inilah family Mus, seperti yang Mus cakap semalam.. Penuh adat istiadat orang lama.. Ada lagi syarat, masa bawa sirih junjong dan tepak sirih ni kena make sure jangan jatuh dari dulang.. Sila bawa penuh hati-hati.. Tu pasal Mus beli dulang rendah, moga senang dikendali.. Sama ada percaya atau tidak, itu belakang kira.. Yang pasti, hati orang tua perlu dijaga.. Ya kan? Biar semua suka serta sama-sama bahagia.. Dan Mus adalah bahagia.. Ermmm..

8 comments:

mila said...

wei mus sikitnya hang update x puas la aku baca...
update la lagi..dan lagi..dan lagi..

mila said...

lupa nak tnya kedai amusing hang bila nakl buka??

Mrs. Fedex said...

muahaha.. tu la..
saja.. teaser..
nak banyak kalu kena mai duk sebelah aku tengok.. haha..
aku update pelan2.. relaks..
kedai buka bulan depan.. nak beli felt kah?

MsRahah said...

mus mus mus
anda mmg creative lah
u'v got the talent dear!

*opz jaga2 nnt sluar koyak eheh kena puji berbakul2 ni:P but seriously ni pujian ikhlas:)


have a great sunday dear!

mila said...

ya la cik mus oi...
haih hang cuti lama sgt la..
nnti kedai hang bersawang nnti..

Mrs. Fedex said...

Rah..
Mus xde secreative mana..
Cuma suka jalan2 tengok idea..
So, berangan sendiri.. Ekekek..

Mila..
Kamu nak kaler apa?
Beritahu aku..
Nanti aku poskan..

mila said...

wei dekat chet pon hang nak pos ka..pakai apa?? fedex ke??

Mrs. Fedex said...

huh.. aku pos tgn jer ke peti surat kamu.. wakakaka..