Ruffle Edge Tunic

Friday, December 17, 2010

As-Salam..


Happy Fridayyy.. Yesss.. Suka Friday.. Cuti-cuti esok.. Ahaksss.. Pemalas betul! Apa nak jadik ni ha? Tak insaf sungguh.. Kah.. Kah.. Kah.. Takpa.. Dalam malas-malas ni, tangan jalan jugak.. Malas nak mai opis ja penyakit la ni.. Suka nak baring kat rumah adalah habit baru.. Mus.. Mus.. Haihhh.. Ok la.. Semalam sambil baring-baring, sempat habeskan tali tunic ni.. Benaqnya dah lama dah siap skirt ni.. Tinggai nak crochet tali dia saja.. Pattern tertinggai mana tatau.. Tuh yang duk tangguh.. Semalam dah jumpa, terus perabes.. Comel dak? Haishhh.. Suka aihhh.. Kaler ni sebenaqnya hijau lembut.. Kena cahaya terus nampak terang-benderang.. Bebudak pakai kaler cerah-cerah gini lawa la kan.. Pas ni nak buat apa pulak tatau.. Macam-macam aihhh.. Tangan tak reti duk diam.. Ingat nak buat set pink ke baby.. Hari tuh siap sweater ja kan? Ha.. Boleh la kot, tambah booties ngan hat.. Cute.. Cute.. Masuk bakul angkat sendiri.. Hiahaha.. Ok la.. Happy hols everyone.. Hugsss..

5 comments:

Azie NZ said...

comel laa mus, cute.. berkenan laa plaks.. pattern dari mana ek ? x pernah cuba buat baju lagi, susah x ?

yats said...

cantiknye.. tak pandai lagi bace pattern..bile nak pandai ni..bleh buat mcm2 kan mus.. :)

Mrs. Fedex said...

kak azie..
pattern ni kwn mus bg ni..
haishhh.. dr mana eh?
mus pun ingat2 lupa..
tatau ada simpan ke tak..
nanti mus cari tgk kat folder ni..
senang jer kak azie..
dulu pun mus ingat susah..
tak aihhh.. try tgk senang ja..

yats..
mus dulu pun xpandai baca pattern..
tapi try juga baca..
search terms dia semua..
lama2 ok..
yg penting..
try amek satu pattern, print terms dia dan jarum benang siap kat tgn..
mesti boleh punya..
mai try..

Azie NZ said...

mus : senang eh.. if mus terjumpa balik pattern tu nk mintak ler ngan mus boleh ?

yats : azie pun cam yats, asik block my mind ckp x leh baca written pattern sbb prefer pattern yg diagram tu.. aritu cuba gaks laa.. boleh tu boleh tp mcm mus ckp ler.. kena ada nota kat sebelah. mebi if dah biasa, nnt hafal ler

Mrs. Fedex said...

kak azie.. nanti mus try cari balik..
lupa kat mana simpan..
sebab mus terus print hari tuh..
jap dah jumpa mus email eh..