Aktiviti Hari Sabtu

Tuesday, November 16, 2010

As-Salam..

Morning everyone.. Today nak cerita aktiviti hari Sabtu yang padat itu.. Yang telah berjaya merajinkan diri ini men-clear-kan segala mak nenek WIP dalam bakul bawah mesin.. Lega ok dah siap.. First, berjaya potong kain dan jahit sarung bantal kereta ni dua helai.. Actually bantal ni dah lama ok Mentua Mus kasik suruh jahit sarung.. Tapi Menantu-nya ini adalah pemalas dan biar saja kat bawah mesin dalam raga WIP tu.. Bebaru ni Mentua telah teringat pasai bantai dia.. Kantoiii!!! Ekekek.. Dan-dan buat bagi selesai.. Pakai kain yang ada saja ngan renda-renda hak terperam dalam balang punyalah lama.. Bila pakai bagi habes, baru ada chance pi beli lain.. Tuh.. Nampak dak? Akai menjadi-jadi.. Ekekek.. Ni semua terpengaruh ngan KD itu.. Tengok KD jahit sarung bantal lawa-lawa ok pakai renda.. Jeles.. Jeles..
Pas tu.. Dah siap sarung bantai.. Kita beralih angin pi potong kain pulak.. Sat TERberanak.. Baby takdak barut pulak.. Ahaksss.. Nak beli barut la ni kedekut aih rasa.. Seketui RM5, kalau beli sepuluh ketui dah RM50.. Pengsan!!! Baik RM50 buat borong baju baby yang kiut-miut itu.. Lagi syiok.. Ekekek.. Beli barut dua ketui ja.. Seketui buh lam beg spital.. Seketui buat contoh.. Pi beli kain putih bermeter-meter tak sampai RM10 pun.. Jimat.. Jimat.. Ekekek.. Pastu korek gobok jumpa kain hak Cik Kema itewww bagi lama dahulu.. Sesuaila sangat.. Pinkish semuanya.. Pengsan.. Mau keluaq mai Boboy, kena pakai pink-pink.. Haha.. Mak kata barut duk dalam baju.. Takpa.. Cute jugak.. Ekekek.. Boleh? Komplot ok.. Potong-potong semua total dapat 12 helai ok.. Diulang, 12 helai.. Wahhh.. Jimat-jimat.. Beli kedai mana nak dapat kiut-miut gini.. Kan? Ayat nak sedapkan hati.. Haha.. Tapi kan kalau kita jahit sendiri, feel dia tuh lain.. Hak ni tak tipu.. Atau Mus sorang ja rasa gini.. Esok kalau baby kita pakai barang hak kita buat, rasa puas ja kan? Sakarang ni, asal crochet baju ke dia pun duk belek hari-hari.. Haha.. Ka orang hak gila craft saja rasa gini? Orang len semua pakat beli hak branded.. Senang.. Ekekek.. Tuh.. Mus mengarotsss pagi-pagi.. Sat dah siap jahit kalau barut ni, Mus tayang lain no.. Barut pun nak tayang kat orang.. Haha.. macam ada orang heran.. Sendiri ja yang excited ngan heran lebih-lebih.. Wakakak..

4 comments:

DiahRothman said...

Tahniah Mus... kerana merajinkan diri macam dulu2.... KD tau Mus memang pulun buat apa pun.... Pulun laju2 Mus.... Nanti tunjuk yer!

Mrs. Fedex said...

KD.. kena bagi rajinla..
kang jadik malas, susah hati..
huhu.. ingat mcm nak amek set bed tu ujung minggu ni.. nanti mus mesej KD na..

alin0ne78 said...

hahahahahahhh
mmg bangga giler klu anak2 pakai barang yg kita b uat sendiri

barut anak2 akak pun akak jahit sndiri .. terkangkang2 la jugak .. dgn perut boyotnya (nak buat awal2 tak boleh, akak mabuk teruk)

la nih simpan balik barut dll tuh utk baby akan datang (entah bila x tau la)

Mrs. Fedex said...

kak alin..
lama diam eh..
mus dah siap jahit dah barut..
lega rasa hati.. bunga-bunga..
ekekekek.. nanti pun nak simpan ke adik juga.. bila la tatau.. haha..