Salam Maulidur Rasul 1431 Hijrah

Friday, February 26, 2010

As-Salam.. Salam hari Jumaat everyone..

Ermmm.. Cuti kan semua orang hari ni.. Bestnya.. Mus jer yang kerja.. Kerja.. Kerja.. Kerja.. Hari-hari pun duk sensorang.. Macam kera sumbang dah jadinya.. Balik malam kerja juga lagi.. Hari cuti pun kerja menanti.. Kalau tak kerja yang itu, kerja bantu untuk orang lain juga.. Celik mata ja tangan jalan.. Macam sotong.. Ermmm.. Letih? Entah.. Tak pasti.. Kalau kita merungut letih, orang lain pun hari-hari merungut juga.. So, nak buat apa? Biar orang lain merungut letih tetiap hari, Mus duk dendiam simpan letih dalam diri.. Huhu.. Susah nak bercakap.. Manusia.. Macam-macam kan? Tak pernah puas dengan apa yang ada.. So, kalau orang lain tak boleh layan kita, kenala kita layan diri sendiri.. Haha.. Merungut pun tak baik juga.. Kang ditarik semua yang dipinjam, naya saja.. So, buat-buat tatau.. Simpan dalam hati.. Senang eh.. Tapi orang mengata? Ermmm.. Kalau menjawab dikatanya biadab.. Kalau diam dah pulak kata kita tak hirau.. Haha.. Letih.. Opsss.. Tak boleh cakap ayat tu.. Rasa macam Mus kena buang ayat tu dari mulut.. Rasa macam meng-down-kan diri sendiri jer.. kalau letih, ada orang massage seronokla.. Haha.. Letih kena cure sendiri, baik duk dendiam kan.. Ermmm.. Kena ingat yang akan ada ganjaran untuk kita di akhirat nanti kan.. Baru motivasi diri untuk jadi cekal tanpa rungut-rungut.. Kena jadi hati batu sikit rasanya.. Orang kata apa pun diam jer, tak lut masuk hati.. Ini kejap-kejap kecik hati.. Sememeh nangis dendiam.. Duk sensorang, bergenang-genang air mata.. Lawak ja rasa.. Tu la kan.. Memang perempuan ni dikurniakan sifat-sifat gini la kan.. Manja ngengada.. Agaga.. Lempang diri sendiri juga kang.. Dah.. Dah.. Pujukla diri sendiri.. Motivasi kaw-kaw tinggi sikit.. Baru sedar diri kot.. Dah tetua.. Jangan nak ngengada.. Orang perempuan ni nak dapat pahala senang.. Dari merungut tak tentu hala, baik pi kumpul pahala kan.. Mus suka masuk blog Kak Ina ni.. Klik kat nama dia tuh.. Selalu pagi-pagi lepak muhasabah pagi kat sana.. Huhu.. Baru sedar diri sikit kot.. Suka baca posting-posting dari Kak Ina ni.. Banyak juga motivasi.. Walau ada yang copy email ke apa ke, seronok.. Baru macam sedar-sedar diri sikit.. Haha.. Tengah belajar-belajar pujuk diri sendiri.. Takmo jadi sememeh sangat.. Sebab tahu, diri nan satu ni tak mampu nak kejar semua benda kan? Kadang kita peringat macam mana pun, orang terlupa kat kita juga.. Haha.. Ya la.. Memasing nak hak masing-masing.. Nak selesa.. Dah kalau semua nak yang selesa, sapa yang nak bahagian tak selesa? Owh.. Mus la kena amek bahagian ni rasanya.. Transform bagi jadi tak selesa kepada keadaan yang selesa? Kan? Baru diri kurang sikit sememeh-sememeh ni bila orang terlupa kat kita.. Ish.. Merepek-meraban kan tetengahari buta ni.. Huh.. Sembahyang Zohor kasik sedar diri buang-buang muka sememeh semua.. Minta doa tenang hati, jangan jadi sotong banyak-banyak.. Manusia.. Manusia..

P/S - Malam ni merasala Mus tak tidur kot.. Banyak kerja nak kena buat sendiri ni.. Pastinya hari ni lewat balik lagi.. Mula kerja mesti lewat.. Nak kena susun schedule sebijak mungkin.. Bagi semua kerja smooth jer.. Doa-doa moga Allah permudah jalan.. Kasik hati tenang tak serabut.. Walalu apa kesulitan, mesti ada penyelesaian.. Mesti percaya itu yang satu.. Yes.. Yes.. Salam Maulidur Rasul 1431 Hijrah.. Hugsss..

2 comments:

haslina said...

salam maulidur rasul juga...ermmm selamat bekerja dan semoga dipermudahkan..amin

Mrs. Fedex said...

salam maulidur rasul semula haslina..
tq.. aminnn..