Baju Melayu Si Kenit

Tuesday, September 15, 2009

Eheh.. Tajuk tak agak.. Tuh tandanya nak interprem barang yang comelsssss.. Yes.. Sangat comel.. Baju melayu leher Johor untuk 2 beradik.. Siap dengan seluar sekali la.. Agak yang Abang tuh umur dalam 4/5 tahun dan Si Adik dalam umur 1/2 tahun jer.. Nampak kan? Kecil comel lote jer.. Semua orang dalam rumah geram duk tengok baju tuh bergantung.. Permintaan dari parents nak sedondon semuanya satu family.. Kurung moden ala Aminah tu adalah Si Ibu.. Akan datang tengah siapkan baju melayu yang sama juga untuk Si Bapa pula.. Jahit baju kecil-kecil ni lebih renyah dari jahit baju untuk dewasa.. Prefer jahit baju untuk dewasa lebih cepat.. Jahit untuk Si Kenit jenuh buka mata ok.. Semua benda kecil-kecil.. Pakai kanta karang.. Kasik zoom effect besaq.. Haha.. Tapi Alhamdulillah.. Dah siap dah.. Lega sekejap.. Sambung buat yang lain pulak.. Mudah-mudahan sempat sehingga Jumaat ni.. Doakan Mus yer..


P/S - Esok nak cutiiiiiiiiii.. Muahahah..

6 comments:

haslina said...

bilalah ada rezeki nak ada mesin jahit nie...dah naik berkarat ilmu jahit baju kurung dan baju melayu saya nie...hwuauauauau..

mmg klu jahit baju kecik2 ni mmg renyeh kan....tp still mus dapat siapkan..comel jea...

Mrs. Fedex said...

haslina..
pejam je mata beli seketui mesin..
mus pun beli pakai duit kumpul2 tegar tetiap bulan.. ekekek..
jahit baju kecik mmg renyah betui..
tapi tu la, dah kena buat..
buat2 feeling xrenyah.. hahaha..

haslina said...

itu lah pasal kan Mus...pejam jea mata nie kan...
insyallah nanti pasti akan ku pejam2 kan mata ini utk beli mesinn...

Mrs. Fedex said...

jangan pejam masa membeli yer..
kang tak terpilih mesin lak.. ekekeke..
selamat maju jaya na..
mus doa2 moga impian jadi kenyataan..

jom makan said...

Salam Aidil fitri mus,maaf andai saya ada tersilap n tersalah pada mus...nak mintak tolong ajar buat seluar baju melayu budak sekitar 4 thn...x pandai lg...

Mrs. Fedex said...

hai jom makan..
seluar budak 4 tahun?
jom makan ada contoh seluar tak?
kalau ada, just tekap kat kertas..
di pinggang naikkan terus..
potong 2 keping kiri kanan dan sambungkan, terus pasang pinggang..
ermm.. macam mana nak explain yer?
ada masa mus snapkan gambar pola..