Salam Ramadhan

Monday, August 24, 2009

Salam kengkawan..

Rasanya belum terlambat untuk Mus nak ucapkan Selamat Berpuasa untuk semua kawan-kawan sekalian.. Harapnya puasa tahun ni bawa seribu keberkatan untuk semua.. Tahun ni adalah tahun pertama Mus puasa sebagai isteri Mr. Fedex.. Haha.. Macam pelik kan.. Rasa macam bercinta ja hari-hari dengan Mr. Fedex itu.. Pejam celik dah nak masuk 3 bulan dah.. Cepat masa berlalu.. Bila tengok gambar kawen semua, rasa macam mimpi.. Betulkah? Mus kah itu? Haha.. Sebelum tarawikh pertama di malam hari, di siang hari sangat excited.. Entah berkali-kali agaknya, dari pagi sampai malam nak pergi tarawikh.. Di mulut ni asyik berkata,"Esok kita puasa berdua.. Macam mimpi.. Ya kah? Ada teman.. Seronoknya.." Haha.. Mr. Fedex akan layan dengan cakap, "Seronok macam nak raya pulak.." Haha.. Boleh? Takpala.. Mus memang gituh.. Suka feeling-feeling sedih, happy, excited bagai bila terjadinya satu-satu kejadian.. Tahun ni, besday Mus akan jatuh pada raya ke-3 insyaAllah.. Tak sabar ok nak tengok apa Mr. Fedex nak bagi.. Haha.. Boleh? Sila bawa Isteri-mu makan aiskrim ok.. Sedapnya.. Bukan selalu pun.. Hari-hari istimewa saja.. Bukan hadiah yang jadi ukuran tapi ingatan tuh.. Mus tahu, Mr. Fedex ingat.. Tahun ni, mesti macam-macam kejadian pertama yang jadi dalam hidup Mus.. Harap-harap semuanya akan ok.. Doakan kehidupan Mus lancar ok.. Takut tapi excited serta belajar terap kehidupan baru.. Moga-moga Mus berjaya..

P/S - Di kesempatan ni, Mus nak minta maaf ok pada semua kawan-kawan.. Mus tak dapat nak buat benda yang macam dulu.. Kepoh serta jalan sana-sini lagi.. Tetambah baru lepas kenduri.. Komitmen baru.. Part time yang amat Mus perlukan.. Sementara nak stable seperti dulu kembali.. I miss all those old time.. Dapat rasa ada seorang dua kawan-kawan yang dah menjauh diri.. Mus minta maaf banyak-banyak yer.. Selepas Raya, cuba untuk penuhi tuntutan semua.. Kalu bagi alasan sebuk, orang akan kata alasan sajer.. But itu fakta.. Mus tak ada keluar jalan mana, kerja Mus adalah menjahit dan jahit.. Kekadang sambil jahit, feeling-feeling sedih ngan Mr. Fedex.. Rindu zaman dating-dating, tengok wayang, makan-makan, jalan-jalan.. Tapi bila Mr. Fedex tanya kenapa, dan-dan ayat mati di situ.. Haha.. Emo ok.. Apa nak jadi dengan Mus tatau.. Harap pas Raya, Mus ada masa untuk diri sendiri.. Restless.. Harap tahun depan, dapat kehidupan baru seperti mana yang diidam.. Doakan Mus sukses ok.. Mus rindu semua.. Salam Ramadhan..

4 comments:

Asmahani said...

Mus, enjoy your marriage. Memang semuanya rasa macam mimpi. I ni dah tiga anak pun still rasa macam mimpi je. Ini dah 4 tahun kawin ni. Hehehe...
Take care. Jangan paksa2 diri sangat buat part time tu. Mana tau 'lekat' pulak. :)
Selamat menjalani manisnya ibadah puasa bersama suami tercinta.

Mrs. Fedex said...

hani.. mus xada berita bari itu lagi..
ada kalu sah2 war2 pada semua..
take care hani..
salam ramadhan..

aroza said...

salam mus....salam ramadhan to u too..and together wih beloved husband..chewaahhh..mesti syiok ek thn ni pose berdua....
ok..take care..

Mrs. Fedex said...

selamat berpuasa untuk zura juga..