Kurung Kebaya

Wednesday, May 27, 2009

Holla kengkawan.. Heh.. Lama nau nak mengupdate blog ni.. Kali ni Mus nak tunjuk baju kurung kebaya Mus yang Mus war-war hari tuh.. Dah lama dah tangkap gambaq ni.. Tapi tuan blog je yang pemalas lipash agaknya.. Haha.. Mus tak dapat nak tunjukkan dengan details baju ni.. Tak pandai le plak nak snap2 situ sini.. Blurrr sesaja.. Takpa.. Mai Mus citer ciri-ciri baju ni.. Ni adalah fesyen paling latest.. Confirm semua orang tak pernah tengok fesyen ni lagi.. Gabungan antara baju kurung pahang serta kebaya.. Boleh nampak kan bawah baju adalah kembang? So, itu adalah cutting kurung pahang.. Manakala bahagian atas nampak fit kan? Cuba tengok di bahagian tangan tuh.. So, itu adalah cutting kebaya.. Di belakang dipasang zip sembunyi.. Sekarang ni Mus dah tera ok pasang zip sembunyi.. Hehe.. Peningkatan.. Berkat pergi kelas, tunjuk ajar Chegu Jeff.. Mus dah pakai pun baju ni pi kenduri.. lain sikit dari orang.. Semua tegur.. Padankan dengan kerongsang besar kat leher baju tuh.. Meletopsss.. nak lebih meletopsss lagi kalu, sila jahit manik batu-batu tuh keliling.. Meletopsss glemsss semua lengkap owwhhh.. Dalam gambar tak berapa nampak sangat kan? Bila pakai sangat sedap.. Simple and nice.. Nanti Mus tunjuk baju Mus jahit pada Aminah.. Kurung moden belah tepi, kain susun belakang.. Hehe.. Dah tera ok jahit kain susun belakang.. Miahahaha.. Seronok! Seronok!

4 comments:

Salmi said...

wahhhh...lepas nie harus leh tempah kt mus kan..hehehehe

Musliha said...

ibu.. ya.. ya..
boleh.. boleh.. sila.. sila..
muahahaha.. gelak besaq sket.. ekekekek..

jom makan said...

Mus nanti buat tutorial tentang baju tu ya,saya nak buat la...

Musliha said...

Jom makan..
InsyaAllah jika ada kelapangan ya..
Tapi baju ni kena balik pola..
Face to face lebih bagus..