Bakul Kertas

Tuesday, June 24, 2008

Recycle.. Mengempen pepagi buta.. Mari kawan-kawan sekalian kita recycle for better environment.. Mus cuba buat nih, bakul kertas dari suratkhabar lama.. Seronok juga.. Mus tak pandai anyam-anyam nih semua.. Tapi cuba juga.. Mus pakai suratkhabar lama rasa bakul dia lembik skit, maybe sebab Mus tak pandai gulung kot.. Then Mus cuba gulung dari kertas majalah lama, baru rasa ketat dan tegap dan keras sikit.. Mus cuba anyam tapak dia, terletak sikit dari kertas suratkhabar.. Bakul ni Mus anyam sekerat tapak dia then rasa tatau nak buat macam mana.. Haha.. Letak situh, tengok ja.. Then Abah Mus amek, pakai spek mata dia then dia pun godek la gitu gini, then jadik bakul nih.. Huh.. Nampak gaya Mus nak kena pi menuntut ilmu dengan Abah la.. Tak sangka Abah tera.. Niat Mus nak buat bakul telur.. Saja mencuba, mana tahu berair tangan kalu menjadi.. Tak cuba tak tahu kan.. Tengok yang dijual di pasar-pasar tuh mahal tapi cantik.. Tapi Mus tak tahu exactly apa or macam mana buat dia, kena salut gam ke tak perlu ke apa ke.. Ni main anyam je ha.. Haha.. Nanti kita tengok apa jadik pas ni.. Mus dah tak boleh bercrafty bagai lagik, kena hibernate dendiam.. Banyak keja kena settlekan.. Tapi kadang tersasar jugak kadang.. Tangan ni ha.. Haha..

4 comments:

Asmahani said...

mus, dah siap anyam, u sapu syelek sahaja. dia akan set. my uncle selalu buat bakul kertas ni.

Musliha said...

Owh.. Sapu terus nanti dia keras eh..
Ok.. Thank you Hani..

Salmi said...

mus, cutenyer bakul tuh..teringat pulak akak on my wedding dulu2..memang me buat sendiri bunge telur and bunge pahar...buat la mus kalau ada masa..memang puas hati bila kasi kat orang yang kita buat sendiri...*smile*

Musliha said...

Ibu.. Doa untuk Mus eh..
Memang Mus nak buat untuk kenduri Mus..
Moga2 Mus berjaya..
Gigih tau hibernate buat menda nih.. Haha..
Ibu.. Andai sapa2 nak dtg Penang sebelum Nov, khabarkan pada Mus..
Boleh sendkan yang hantarn Ibu..
Tak kalu Mus pos je la..