Weekend

Tuesday, May 27, 2008

Semalam Mus Emergency Leave, personal matter.. Hehe.. Alasan no.. Macam tak percaya lak Cik Mus cuti.. *wink* Nih nak buat report aktiviti hujung minggu lepas.. Minggu lepas ni tatau rajin apa ntah, macam-macam digodek oleh Mus.. Dikorek abes semua gobok-gobok yang ada di rumah tuh.. Dilap, disusun, dikemas bagai.. Tatau angin apa ntah.. Ok.. Ok.. Mai nak mula bercerita-ceriti.. Alkisah hari Jumaat lepas duk meroyan pasai cupcake pincushion dengan EP.. Mula la lawan duk challenge tengok sapa leh buat.. Haha.. Ni la keja kami bedua, bergosip sakan bila Bos bagi rehat sat.. Dah tu tarak gosip lain, asekla menggosip pasai craft, macam-macam.. End up, balik rumah Mus pun apa lagi, tak mau kalah kan.. Terus angkat semua gobok, godek apa yang patut then hasilnya seperti gambar yang tertera.. Cupcake pincushion versi baru yang ditengok di satu web itewww.. Disebabkan semalam cuti, so kejap lagik baru nak bergosip tanya EP punya version.. Hehe.. Then hari Sabtu pagi pulak.. Sabtu pagi tuh terlebih rajin.. Haha.. Mengaku nih, ikhlas.. Godek gobok masak-memasak kat dapur lak.. Godek-godek nampak ada pulut susu, dah lama xsentuh pulut ni, nak habeskan dia dari hari tuh lagik tapi tak terhabis juga.. Haishhh.. End up, buat Kueh Lopes nih.. Tak salah Mus, resepi dari web Mamafami agaknya.. Mus tak ingat lak.. Sebab masa Mus amek resepi tuh memang duk terliuq aishhh tengok gula merah dia meleleh-leleh atas Kueh Lopes tuh.. Haha.. Sekejap ja buat Kueh Lopes nih, sedap pun sedap.. Sangat sedap resepi tuh.. Tak keras macam beli kat kedai, lembut berlemak.. Lenkali leh buat lagi, senang.. Masa mula nak buat ingat payah sangat, padahal tak payah mana pun aishhh.. Tu dia, ayat macam berlagak na.. Haha.. Pastuh ada personal matter, terkejut tergempaq balik kampung.. Haishhh.. Terbatal program hari Ahad, dahla plan cantik punya.. Haha.. Takpa.. Takpa.. Next time.. So, semalam Birthday Future Daddy.. Haha.. Macam pelik ja bunyi.. Future Father-In-Law a.k.a Daddy Si Mr. Fedex.. So, buatkan dia kad tapi lain skit dari bagi kat Abah punya.. Daddy sebaya dengan Abah dan Mak Mus.. Daddy dengan Abah sama bulan beza cuma 6 hari ja.. Kebetulan kan.. Mr. Fedex kata Daddy tak ketawa, dia terpegun aishhh tengok bunga-bunga, reben-reben dalam kad tuh.. Haha.. Malu aishhh.. Tapi tatau nak present apa, bagi kad boleh kan? Ha.. Happy 52nd Birthday Pakcik..

2 comments:

Tinn said...

hi mus...
the draw gift dah pos pagi tadi. Sorry lambat.. busy banget.
btw.. cute la cupcake ni... apa link tutorial dia eh?

http://www.snazzynsuch.com

Musliha said...

Tinn..
Ok.. Terima kasih.. Hehe..
Then, sori Tinn.. Dia takde link tutorial..