Gegirl The Cat

Wednesday, May 14, 2008

Gegirl The Cat in the house.. Yuuhuu.. Asyik buat Boboy jer semua kan? This time buat Gegirl pulak.. Gegirl pakai choker.. Amacam? Cun tak Gegirl? Ada class, glamour.. Haha.. Kali ni Mus cuba crochet guna benang Jepun, Cik Seri kasi cuba.. Thank you very much eh Cik Seri.. Something macam rug yarn, kasar dan berdiameter besar.. So, hasilnya Gegirl nih jadik besar dari Gumi2 yang lain.. If guna benang bulu kambing Nona biasa tuh, maybe akan jadik half from this size.. Gegirl berukuran 17cm tinggi dan berdiameter 8cm.. Ngam-ngam satu ball yarn buat Gegirl, takda lebih serta takda kurang.. Memang dah plan nak pesan kat Kak Ain minta tolong carikan yarn nih tapi mana tau, bila crochet tuh terus ngam-ngam cukup, so tak perlu beli lagila.. Since benang ni Mus cuma ada the pink je, so yang di hidung tuh benang putih, kena guna Nona 2 helai.. Semalam balik assemble.. Then crochet the choker flower, letak beads then jahit pada reben dan jahit pada Gegirl.. If tak nak jahit choker tuh, alternatif lain boleh gamkan pada Gegirl tapi Mus tak berapa suka gam sebab nanti jadi keras reben tuh.. Ekor Gegirl tuh boleh dibentukkan sesuka hati sebab di dalamnya Mus letak sebatang wire.. Mus letak wire sebab once crochet dengan rug yarn nih, Gegirl dah automatik keras dan terletak sebab sifat benang dia kasar.. Ekor yang tanpa wire sebagai tulang adalah lurus teramat dan tak boleh bentukkan langsung.. Actually semua Gumi2 ni bukanla Mus jahit sepenuh masa, crochet antara masa breakfast, lunch kat opis plus antara masa jadik musang malam-malam tangkap ayam.. Haha.. Gumi2 ni bagi Mus adalah ubat stress.. Cubala..

4 comments:

Emily said...

GeGirl is sooooo cuteeeee!

Musliha said...

Thanks Emily..
Come, let us crochet Gegirl..

Kakakdegil said...

kiut..
ader pattern tak?

Za said...

The pink cat is so cute!

Is the pattern a freebie?