Projek Mega

Tuesday, March 4, 2008



















Projek Megatron..
LOL Hari tuh Mus sebuk ngan Projek Mega ni a.k.a projek menjahit langsir di ruang tamu dan dapur.. Once dah siap lega ya amat.. Rasa lepas satu beban.. Hehe.. Ni first try Mus jahit langsir dan try jahit pattern boxsplit tuh.. Syukur menjadik.. Tapi masa first mula tuh, ada la masalah mata herot lintang punkang tungging terbalik.. Frogging ni tak payah nak cakapla, sepanjang jalan melompat patah balik ke belakang.. LOL Tapi once dah siap satu, terus laju dan smooth jer jahit semua tingkap.. Sebab once dah tahu kesalahan, trick dan teknik, baru tahu the better way nak buat.. Pendek kata, memang kena trial and error baru boleh dpt the skill.. Panjang kata, jangan lupa study manual menjahit juga.. Haha.. Lama juga Mus tenung untuk nak faham macam mana nak mula, nak kira, nak ukur bagai.. Sekarang ni once dah tahu, rasa macam nak ketawa pula bila ingat the first time buat sebab asek duk bersusah payah tungging terbalik sedangkan ada jalan yg lebih mudah dan efisen.. Jahit langsir ni senang tapi renyah sangat, kena rajin2kan diri pin, iron dan jahit.. Kena ulang langkah yang sama kalu nak dpt result yang cantik dan kemas.. Mus semalam jahit langsir bilik sendiri, bilik sendiri jahit langsir glamour ada rambu2 kristal.. Hehe.. Dah siap sakan nanti Mus preview, tinggal nak jahit cekak dia saja, malam ni le nampak gayanya sambung.. Letih.. Haha..

2 comments:

Aniza said...

Tahniah, Mus! Tabiks to you. Malu la tgk adik so terror menjahit ni. SO if u come to my house, tutup mata eh?!?! LOL

Musliha said...

Eh.. Kak Niza..
Mus tak tera tau..
Ni pun baru try ni..
Baru sikit2 godek mesin, tak pandai godek sangat sebab Mus takda cikgu nak ajar, godek je mesin tuh asal jalan.. LOL
Ni pun Mus amek manual kat MYGFL then tanya2 ahkak2 online yang ada..Then, just try & error..
Nasib tuh.. LOL
Anyway, thanks Kak Niza..