Bantal Sila

Wednesday, March 19, 2008

Hari ni Mus nak interprem sarung bantal sila, kain cotton murah light pink dengan ropol2 organza princess dikeliling bersama riben, dijahit sepenuhnya oleh Mus, termasuk bantal kat dalam tuh sekali, buh fiber sampai gemuk dan gebu, selesa ooooo.. Haha.. Beli zip yang dijual by inch tuh, dah kemas dah sikit Mus jahit zip.. Saiz bantal ni 30 inch x 30 inch.. Memula plan nak duduk atas bantal sila ni, duduk kat bawahla tapi last minute pas Mus balik mekap tengok ada "kusyen terjun" kat dalam bilik.. Hehe.. Bantal sila tuh duk atas kusyen seperti gambar nombor 2 tuh.. Sebabnya Tok Mus tak bagi duk bawah, dia suruh duk atas kusyen, tuh yang ada "kusyen terjun" tuh.. Disebabkan Tok Mus yang buat air mandi, air minum penawar dan semua so Mus kena ikut arahan dia.. Kena dia yang habeskan semua.. Tu dia.. Mus tatau dia tempat lain or family lain ada tak lagi amalkan adat ni semua tapi bagi family Mus, memang dipegang kuat lagi.. Dan juga kami ada adat suap gula, gula pasir yer semua.. Diulang, GULA PASIR.. Haha.. Ramai ooooo yang suap Mus tuh, tahan manis tuh yang tersenyum2 tak habes2 tuh.. Hehe.. Tu sebab kita jadik "adik manis".. Haha..

Gambar no 2 tuh suasana bilik Mus, dimampatkan untuk sesi fotografi.. LOL Bunga tepi tuh bunga daisy dan sebelah lagi bunga ros, baki dari amek 5 kuntum je buat letak kat rambut, bakal FIL yang belikan.. Sepeluk bunga ros, 30 kuntum bunga daisy.. Huhu.. Tau dah, iteeeww bakal tunangan anaknya suka benda yang sweet2 ala budak tak membesar dan perasan.. Haha..

4 comments:

aroza said...

syioknye tgk gambo2 org tunang n kawin...hehehh..

aroza said...

syioknye tgk gambo2 org tunang n kawin...hehehh..

Musliha said...

Amboi Zura..
Nak naik pelamin sekali lagik ke?
Muahahahaha..

aroza said...

heheh mus.....takdele gitu...tp suke tgk cantek2 mcm tu......