Botol Jem

Thursday, December 27, 2007

Mus crochet satu piece pattern macam CPU Cover tuh semalam.. Balik then iron lawa2 then susup kan reben kat keliling lubang yang hujung sekali sebab kalu susup lubang atas tak muat.. Then ikatkan pada botol jem.. Walla.. Ni la hasilnya, botol jem berwajah baru.. Fit nicely.. Cantik kan? Wah.. Perasan.. Botol jem yang tak lawa sekarang dah comel.. Mus letakkan reben yang dibeli by meter punya.. Memang duk fikir efisen way nak simpan reben ni, then teringat cara ni.. So sekarang tak serabut dah.. Suka betui semalam.. Pasni, jangan kita buang botol jem ni lagi.. Cantik bila dah deko dia macam ni.. Nampak sweet.. Cubala.. Leh buat buh button, manik, jarum dan macam2 lagik small things la.. Recycle..

2 comments:

Emily said...

Mus! Great job on the jam bottle cover! Was thinking of how to decorate my recycle 'Medicine' bottle ala Bean paste bottle - the one with the yellow plastic cover tu! Yes, Reuse, Reduce and Recycle!

Musliha said...

Emily..
Just thinking to "berguru" crochet with u.. Haha..