Gunting Oh Gunting

Monday, May 14, 2007










Last Saturday, bawak tok jalan2 di Rope Walk a.k.a Lorong Kulit.. Orang Penang sure sangat familiar dengan tempat nih.. Dan rasanya orang luar juga mesti biasa dengaq kan nama tempat ni.. Kat sini byk brg2 lama dan nowadays dah byk brg baru juga.. Masa menyusur tuh, luckily jumpa gunting burung warna grey.. Made in Germany.. Wow! Terus sambar, belek2 dan tanya how much? I tot beberapa belas la sebab hari tuh beli dr Sis Noreen about RM15.. Org tuh cakap only RM7.. Uh.. Then senyum2 sket mintak kurang kepada RM5 tapi dia bagi RM6 so apalagi sambar terusla.. LOL Now me got new scissor.. Hu.. Hu..

6 comments:

Yasmin said...

Mus,
Cantik gunting tu MUs. Tak sangka murah ye...Nanti kalau Mus jalan sana lagi, kirim belikan satu, boleh?
min-kaki gunting...LOL

fds said...

Mus sebut ROPE WALK. umm rindunye kat that busy place. banyak barang kat sana kan. sayur pun ada, hahaha, roti canai pun best. ummmm. penanggggggggggggggg

Musliha said...

Kak Min.. Don't worry.. Once Mus jalan sana lagi Mus tengokkan.. That day pun ada satu ni ja..

Musliha said...

Dania.. Maila Penang.. Bila nak mai Penang nih.. Best oo Penang.. Ha.. Ha..

fds said...

ummm nak gi penang banyak la benda terus kena postpone kat KL ni. abesssss. penang kena simpan dalam planner jek dulu. tapi bila kaki ku melangkah kat sana. hehehehehehhee. sure masa tu kuali besar tu sedang digunakan. hahahahah

Musliha said...

Oh.. Kuali besar eh? Ok.. Ok.. Dua tahun dr sekarang eh.. Ha.. Ha..