Sundress

Monday, August 22, 2011

As-Salam..

Happy Monday.. Tinggai baki 4 hari lagi nak cuti.. Syiok na.. Hehe.. Sabtu lepas, masa sebuk menjahit baju.. Mak Mus bising hah.. Disuruh juga ha jahitkan dress dari belen kain batik ni.. Actually kain batik tu belen dari buat kain belah untuk kebaya adik Mus.. Nak buang sayang kata Mak.. Tuh dia bebel-bebel suh buat dress ke Alisha.. So, layan ja la.. Kang tak layan kang, bertambah bising kang.. Haha.. Terus sambung-sambung belen kain tuh.. Jahit renda tambah manis kat hujung.. Atas tuh just letak getah pinggang jer.. Main agak-agak waras ja cara nak buat dress ni.. Tali tuh seri sikit dengan riben.. Dak kalau nampak plain sangat.. Dah siap, suh Alisha posing.. Renyih sakan.. Suka la dia tuh.. Takleh jadik.. Alisha ni dah overshadow Ami eh.. Jeles.. Jeles.. Wakakakak.. Nanti pas ni tunggu gambaq makcik kecik ni posing kurung pahang dia pulak eh.. Until then.. Selamat countdown untuk bercoti na kawan-kawan.. Hugsss..

4 comments:

HaniCheLat said...

Nice. Simple je kan tengok tutorial buat sundress ni.. but apakan daya, ku takde mesin.

Mrs. Fedex said...

hani..
anak pompuan kalau mak dia boleh kasik laram mcm2 style..
apa kata merembat mesin satu? ahaksss.. ahaksss..

AZIE said...

mus....comel nya alisha...sebijik muka mus...soooo cute...geram rasa macam nak picit lak....hehe...

Mrs. Fedex said...

azie..
tq.. tq..
kalu balik malaysia, bolehla picit2 nanti.. hehehe..