As-Salam..

Monday, February 7, 2011

As-Salam.. Happy Monday everyone..


Huhu.. Lama no tak bersiaran langsung.. Sehbuk la ni.. Ka saja buat sehbuk? Ekekek.. Mus tengah duk adjust kehidupan baru ni.. Hari tu tak dan nak habaq cerita ka apa ka.. Today la Mus cerita sikit.. Dah basi dah aihhh.. Untuk sesapa yang tak tahu lagi, Mus dah selamat bersalin pada 10hb Januari 2011.. Jam 8.50pm.. Baby gegirl yang cute-mute macam mak dia ni.. Ekekek.. Perahsan! Ramai kata tak dak langsung muka Mus.. Huhu.. Muka Mr. Fedex saja.. Takpala.. Takdak pun takpa.. Janji title ada kan.. Mana tau sok2 besaq ikut jejak Mus kah yang rajin ni.. Ahaksss.. Perahsan lagik! Berat Baby 3.14kg.. Sekarang ni dia dah membesar bagai Johan.. Dah cecah 4kg dah.. Lagik 3 hari dah cecah usia sebulan.. Merasala nak pi klinik cucuk Khamis ni.. Fully breastfeed.. InsyaAllah.. Nak ikut jejak kawan-kawan Mus yang berjaya BF anak sampai umur 2 tahun.. Kalau mereka berjaya, takkan Mus tak boleh kan? Tapi sungguh la orang kata.. Nak fully BF ni kena kuat semangat.. Jangan terpedaya dengan suara-suara yang tak enak nak dengaq.. Biasa.. Cabaran tuh.. Errr.. Apa lagi eh.. Ha.. Lupa nak habaq.. Nama Baby gegirl Mus ialah Alisha Bt Shafiz.. Pendek dan padat.. Hehe.. Kepala dah botaks.. Tapi rambut dah naik dah.. InsyaAllah.. Lebat balik nanti.. Nak buh gambaq tunjuk.. Tapi tu la.. Card reader ada kat opis nuh.. Ermmm.. Nanti na.. Ada sok gambaq Mus buh sini..

Nak buat pesanan pada sesapa yang tengah duk tunggu date nak bersalin tuh.. Jangan risaula.. Takdak apa yang perlu ditakutkan.. Mus bersalin tanpa sebarang ubat bius semua.. Normal delivery.. Hehe.. Kena gayanya, ikut cakap Dr. insyaAllah selamat semua.. Banyakkan membaca.. Yang paling penting, jangan sesekali terpengaruh dengan cakap-cakap negatif orang yang dah deliver.. Positif.. Positif.. Banyakkan membaca Quran.. InsyaAllah.. Allah bersama kita.. Nak tambah lagi semangat, kalau boleh En. Suami masuk sekali.. Tak takut langsung.. Rasa ada orang di sebelah bagi semangat.. Mr. Fedex sentiasa ada dengan Mus pagi petang siang malam sampai ke labor room.. Rasa tak keseorangan.. Semangat tu ada.. Lain orang lain cerita kan.. Paling penting, jangan jerit.. Sakit contraction kalau sila geget tuala.. Tak pun gengam kuat-kuat tangan En. Suami anda.. Itu petua Mus.. Makan nasi cukup2.. Ni semua penting untuk simpan tenaga.. Biaq apa orang kata.. Kalau kita rasa cara kita sesuai untuk kita, buat saja.. Mulut jangan segan tanya ngan nurse ngan Dr.. Depa baik-baik aihhh nak layan.. Jangan takut ok.. Orang yang nak bersalin ni, kita fighter ok.. Hehe.. Banyak cakap pulak no.. Ekekek.. Pas ni kita sambung cerita kraf balik.. Kena rajin-rajinkan diri.. Dah tambah sorang ni.. Kena kerja kuat.. Yeahhh..

3 comments:

shazruls said...

mana gambaq baby nyerrr

haslina said...

tahniah mama alisha...semoga ibu dan anak sentiasa sihat hendaknya...

Mrs. Fedex said...

abg shazrul..
kami tunggu hadiah dari hangpa ni..
gambaq xdak card reader..
nanti kami buh sekeping dua..

haslina..
tq.. tq..