Calling All "BOMians"

Thursday, January 14, 2010

Attention!!!
Calling!!! Calling!!! Calling!!!
Calling all "BOMians"..


Ok.. Di sini Mus selaku salah seorang dari ahli BOMians.. Nak buat sedikit penerangan.. Hiksss.. Gaya apa ntah.. Cikgu ke apa ka ni.. Ok.. First sekali, Mus nak buat sedikit amend pada chart Mus yang lalu.. Dimana dalam chart tuh, refer pada gambar di bawah ni.. Instead of title Block 1, Block 2 and so on.. Changed to Block Jan, Block Feb and so on.. Faham tak? Kerana Mus difahamkan ada segelintir BOMians yang keliru antara TITLE BLOCK dan TITLE FILE.. Ok.. Sekarang sila refer pada jadual yang baru itu ya.. Yang sudah ditukar kepada Block Jan, Block Feb and so on.. Penerangan adalah seperti di bawah ini ya..

Contoh:
Block Jan itu merujuk pada Title Block (Figure 1) bukan pada Title File (Figure 2)..
Merujuk pada file yang kite telah save, sila amati dan kita akan dapat beza yang Title File (Figure 2) adalah tidak sama seiring dengan Title Block (Figure 1) ..
Dimana dalam contoh di bawah, Title File (Figure 2), cinnamon-teenBlock12 adalah mewakili Title Block (Figure 1), January Block..
Bermakna Title Block (Figure 1) adalah menganjak satu ke depan dari Title File (Figure 2).. Dapat paham tak?
Title Block (Figure 1) adalah mewakili Title Block (Figure 1) pada chart sebelum ini.. Bukan Title File (Figure 2).. Title File (Figure 2) adalah tidak diguna pakai sama sekali..

Ok.. Siapa yang tidak faham? Boleh tanya pada Mus.. Tinggalkan komen atau skype Mus atau ym Mus.. Mana-mana saja pun boleh.. Pada yang mau gambar penerangan lebih jelas.. Tolong komen tinggalkan email.. Mus send filenya untuk penerangan yang lebih besar dan terang benderang ok..

P/S - Minta semua jangan salah faham niat Mus ya.. Sekadar membantu ahli BOMians yang dalam kekeliruan sahaja.. Harap maklum.. Terima kasih ya.. Good luck BOMians..

18 comments:

TiniHani said...

wahh napa saya tak boleh klik jadual baru tu eh.. huhuhuh penin-pening.. nasib belum potong kain lagi... nak kena tgk balik jadual tu betul2

Mrs. Fedex said...

hani.. bak mai email na..
mus email ke hani filenya..

DiahRothman said...

This is great! You have done a very good job to clear all doubts... Yer lah Mus carta tak bolih di besarkan .... ! Anyway, thanks Mus!!!!

TiniHani said...

ekkeke sorry la eh mus.. nyusahkan mus aje.. saya ni bdk baru belajar... tinihani@gmail.com

Mrs. Fedex said...

KD.. hahaha.. chart tuh penat dah duk load, asikla dia xleh klik besarkan.. tolong yer semua kasik email.. mus emailkan.. no hal ok..

tini ke hani? haha.. dedua la.. mus dah email.. check it out..

DiahRothman said...

KDee punya:- diahrothman@yahoo.com
TQ.

Mrs. Fedex said...

ok.. it's on the way KD.. check out ur inbox..

Reen said...

ok. hehehe.....saja tangan nak type sumthing.

Hobby Mummy said...

tq mus....

Mrs. Fedex said...

kak reen..
dah xborong kat spotlight kah?
hahaha.. rindula..
ha.. ni mesti buat BOM juga diam2 ni.. hehehe.. jom join..

hobby mummy..
ur welcome..

Sharifah said...

pah_izan@yahoo.com

tq mus

mama alicianorman said...

Salam..mus tq very much...fida rasa mus sepatutnya yang jadi ketua BOM ni..fida memang zero bab2 penerangan ni..memang gatal sunguh masa buat keputusan nak buat BOM ni..huhuu..bravo mus....

FAWA said...

mus sayang, teqima kasih no...
mus, e-mailkn sekali no phone,kot2 akak nak tanya pa2 senang

me: farawaheeda@yahoo.com

Mrs. Fedex said...

kak pah..
semalam terlepas pandang..
email on the way ni..
check ya nanti..

fida..
don't get it wrong..
mus ni tolong terang kan saja..
since ada kawan yang bertanya..
juga untuk diri mus..
janganla ulang cakap begitu..
mus sedihla gini..
kita kan kawan.. so, why not?
helping each other..
some more, sharing is caring..
am i right?

fawa..
tq.. tetiba kita jadik sayang plak.. agagagaga.. perahsan!
ok.. email on the way ya..
nanti check ok.. hugsss..

aimila said...

hi mus.thanks for ur great information. fida pon dah done the best to make the things clear. Am I right?? dan mus adalah seorang kawan yg baik kerana telah menolong fida utk membuatnya kelihatan lebih jelas.

ye lah mus. chart tu 'kecik tuet'. x leh nak dibesarkan. kalo dpt e-mail gak kat saya ehhh...
e-mail nya : aimila1551@gmail.com

TQVM.

Mrs. Fedex said...

hehe.. itu la..
tatau cemana dia boleh jadik gituh..
ok.. email on the way ya..
check it out..

naiz said...

dah paham n terang dah mus, terima kasih nahh!

Mrs. Fedex said...

sama-sama kasih ahkak naiz..