Doily Progress

Monday, January 28, 2008

Banyak ni ja mampu dicrochet selingan itu dan ini.. Ni Mus nak share the experience.. Nak tau tak, peten ni kan dekat pineapple dia tuh kita kena crochet one by one.. Perasan tak tuh Mus baru buat dua ketul pineapple.. Mula2 masa decide nak buat peten ni tak perasan pun yang dia kena buat macam ni.. Dah naik sampai line 22 baru perasan kenapa pelik sangat line 23 sebab dia tak bersambung.. So, baru teringat nak baca instruction atas, ditulis kat situ, line 23 - working seperately.. Haha.. Amek engkau.. Setengah jam Mus duk belek macam mana nak naik dan buat pineaplle tuh asing2, sesambil tu kepala ligat ja duk fikir nak sambung ke tak.. Haha.. Tak sambung kalu maknanya mengalah so kerana hati degil kan, tuh yang renung setengah jam sebab taknak kalah plus kan Mus dah buat banyak tau, sayang ooo nak buka balik, mau nangis kuciwa.. Haha.. Ni baru stage pineapple dia, entah apa pulak la halangan masa nak sambung semua pineapple balik sebab kena potong benang then sambung kat tempat2 yg dia suruh then baru boleh jalan balik.. Fuh.. Semangat waja ni.. Ekekek.. Kita nantikan kemunculan doily ni.. Hehe..

1 comments:

mp3.luv.money said...

hi, saya minat sgt mane nak dapatkan pattern2 nya